20 Septembrie 2022 publicat în Familie 25 share-uri

Prima zi de grădiniță poate fi cea mai importantă etapă prin care trece un copil pe parcursul dezvoltării sale. Este o schimbare majoră a rutinei zilnice și a modului de interacțiune și socializare. Oricât de mult ar părea că așteaptă să meargă la grădiniță și să își facă prieteni noi, uneori, cei mici pot fi copleșiți de noul program și de timpul petrecut fără ca mama să le fie alături.

Însă, cu câteva schimbări simple de rutină și activități distractive, te poți asigura că micuțul tău este pregătit pentru prima zi de grădiniță și că amândoi veți face față acestei provocări importante.

Iată cum îl poți pregăti pe cel mic pentru a se acomoda mai ușor la grădiniță.

  1. Stabilește rutine solide acasă

Rutinele îi ajută pe copii să învețe, îi fac să se simtă în siguranță, să simtă că dețin controlul asupra lumii lor și le stimulează încrederea în sine și sentimentul de apartenență în familie.

Obiceiurile constante înainte de culcare le asigură copiilor un somn liniștit și îi pregătește pentru aventurile de a doua zi. O rutină de culcare eficientă include o oră de culcare consecventă și o ordine previzibilă a activităților, de exemplu, să facă baie, să își pună pijamaua, să se spele pe dinți, să citească povestea preferată sau să cânte cântecul preferat, să primească o îmbrățișare sau un sărut de noapte bună de la părinți.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

De asemenea, te încurajăm să citești împreună cu copilul timp de cel puțin 20 de minute pe zi pentru a-i dezvolta abilitățile de limbaj și alfabetizare. Această rutină de lectură poate face parte din obiceiurile de culcare sau poate fi făcută la un alt moment convenabil pentru tine și pentru copil.

O modalitate bună de a face ca acest timp să fie centrat pe copil și de a crește plăcerea și implicarea copilului în acest timp petrecut împreună este să îl lași pe el să aleagă cartea.

De asemenea, avea o rutină de masă în familie nu este doar o oportunitate de a-ți învăța copilul despre obiceiurile alimentare sănătoase, ci și o șansă de a petrece momente plăcute vorbind cu el, ceea ce îi dezvoltă limbajul și consolidează relația dintre voi. Poți, de asemenea, să introduci rutine în jurul orei mesei care îi vor fi utile copilului la școală, cum ar fi spălatul pe mâini înainte de cină sau strângerea vaselor după masă.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!
  1. Dă-i copilului tău mici sarcini în casă

Odată ajunși la grădiniță, educatoarea le va atribui copiilor sarcini simple, cum ar fi să strângă covorașele, să așeze la locul lor câteva jucarii pentru copii sau să aprindă lumina.

Pentru a-l pregăti să acționeze politicos și prompt atunci când primește astfel de sarcini, începe prin a-i delega câteva sarcini generale prin casă, de la strângerea jucăriilor și până la punerea hainelor în coșul de rufe.

Dacă pare dornic sau capabil să îndeplinească o sarcină, dă-i ocazia să o ducă la îndeplinire. Probabil că sarcinile vor dura mai mult decât dacă le-ai face tu, însă lăsându-l pe el să se ocupe de ele îi cultivi copilului abilitățile de autosuficiență și promovezi o mentalitate orientată spre responsabilitate.

Alimentația copiilor, ca un parc de distracții – sfaturile prof. univ. Răzvan Cherecheș De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive Ghid pentru alegerea mobilierului interior
  1. Discută cu copilul despre cum va fi la grădiniță

Vorbește cu cel mic despre cum va fi grădinița pentru a-l ajuta să înceapă să se pregătească pentru perioada de tranziție. Copiii au adesea o mulțime de întrebări despre grădiniță, așa că este recomandat să ai câteva răspunsuri pregătite.

Discutați despre cum va fi la grădiniță, despre cum este doamna educatoare, cum va arăta rutina zilnică de acolo. Implică-l în alegerea materialelor școlare cum ar fi, de exemplu, ghiozdanul și hainele.

De asemenea, puteți vorbi despre cum a fost pentru tine să mergi la grădiniță, ca un mod de a exemplifica modul în care copilul poate împărtăși sentimente despre grădiniță.

  1. Lucrați la dezvoltarea abilităților sociale

Ascultarea și respectarea regulilor sunt abilități sociale importante la grădiniță. Dacă copilul are frați, verișori sau colegi de joacă, ghidează-l în ceea ce privește comportamentele sociale adecvate. Nu îl forța să împartă, dar încurajează-l să respecte joaca în echipă ca alternativă.

Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Învață-l să asculte, astfel încât copilul să înțeleagă că atunci când cineva vorbește, el trebuie să aștepte să îi vină rândul înainte de a spune ceva. Și, nu în ultimul rând, apreciază-l atunci când respectă regulile și instrucțiunile, așa cum ar face-o doamna educatoare.

Totodată, explică-i că este normal să nu fie de acord cu ceilalți, să se simtă rănit și chiar frustrat, dar că nu poate fi rău. Învață-l metode de adaptare, cum ar fi să spună „stop", să plece sau să comunice unui adult ceea ce i se întâmplă.

De asemenea, învață-l să fie empatic. Reamintește-i se pună în locul celorlalți și spune-i cum acțiunile sale îi pot afecta pe cei din jurul lui.

Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice
  1. Discută cu educatoarea copilului

Odată ce începe grădinița, este important să îți oferi ție și copilului o șansă de a construi o legătură cu doamna educatoare. Această parte a procesului de tranziție nu se va întâmpla instantaneu. Este posibil ca doamna educatoare să abordeze lucrurile un pic diferit față de cum le făceai tu acasă. Acordă timp pentru ca relația cu doamna educatoare să se dezvolte armonios pe măsură ce vă adaptați cu toții la un stil diferit.

În concluzie, plecarea la grădiniță poate fi o adevărată provocare pentru copil, cât și pentru părinte. Dar, pregătindu-l corespunzător pentru această etapă atât de importantă din viața lui, poți face această tranziție mult mai ușoară.

Sursă foto: Shutterstock.com

Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri