Care este cel mai bun moment pentru a incepe sa il inveti pe copilul tau bunele maniere? Perioada prescolara este cea mai potrivita pentru a incepe sa il inveti pe copil regulile de politete, intrucat este foarte receptiv la ceea ce ii spui. Este recomandat sa multumesti si sa spui poftim copilului tau, chiar daca inca nu stie sa iti raspunda.

Ca sa fie mai usor…
Daca uita sa respecte anumite reguli, nu exagera. Aminteste-i cum se procedeaza corect, dar pastreaza-ti calmul. In caz contrar, copilul se va revolta si se va declansa un conflict de putere sau control intre voi doi.

Asigura-te ca iti exprimi aprecierea fata de comportamentele corecte al copilului tau. Incurajeaza-i fiecare atitudine si gest politicos pe care il face.

Fii atenta la filmele si desenele animate pe care le vizioneaza la televizor. Incearca sa selectezi programele pe care le vizioneaza, pentru a nu invata modele gresite de comportament.

Apeleaza si la alte surse de informatie pe aceasta tema. Exista carti de bune maniere special scrise pentru copii, precum si carti de povesti care scot in evidenta importanta bunelor maniere. Le puteti citi impreuna.

Nu te astepta sa il inveti pe micut toate regulile deodata. Daca ii prezinti o lista lunga cu ce are voie si ce nu are voie sa faca, nu vei reusi decat sa ii provoci confuzie. In plus, va uita foarte repede ce i-ai spus. Profita de fiecare ocazie ivita pentru a-l invata cate putin. De exemplu, cand urmeaza sa mergeti impreuna in vizita, explica-i ce se va intampla si cum trebuie sa se poarte. Explica-i copilului tau ca bunele maniere se aplica peste tot, nu doar in compania pesoanelor straine. Asadar, nu accepta comportamente nepotrivite acasa, doar pentru ca “nu il vede nimeni”.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Un articole de psiholog Sirbu Sofia Nina

Sursa: informatiiprofesionale.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri