Care este cel mai bun moment pentru a incepe sa il inveti pe copilul tau bunele maniere? Perioada prescolara este cea mai potrivita pentru a incepe sa il inveti pe copil regulile de politete, intrucat este foarte receptiv la ceea ce ii spui. Este recomandat sa multumesti si sa spui poftim copilului tau, chiar daca inca nu stie sa iti raspunda.

Care este cel mai bun moment pentru a incepe sa il inveti pe copilul tau bunele maniere? Perioada prescolara este cea mai potrivita pentru a incepe sa il inveti pe copil regulile de politete, intrucat este foarte receptiv la ceea ce ii spui. Mediul familial, psihologul scolar, cadrul didactic au influenta asupra manifestarilor copilului prin ceea ce observa zilnic. Daca exista un comportament si o ambianta civilizata in casa, atunci copilul retine si percepe ca normalitate acest tipar de viata.

Trebuie sa folosim reguli si formule de politete intre membrii familiei inca din primii ani. Este recomandat sa multumesti si sa spui “poftim” copilului tau, chiar daca inca nu stie sa iti raspunda. Simpla repetare a formulelor in prezenta lui il va ajuta sa le deprinda mai tarziu mult mai usor.

Iata cateva sugestii pe care e bine sa le ai in vedere:
In primii ani putem dezvolta vocabularul bunelor maniere cu „Multumesc”, „Te rog”, „Iarta-ma”, „Scuza-ma”, „Bine ai venit” , “Poftim” , ajungand treptat la formulari mult mai complicate.
Salutul: sa spuna “Buna ziua”,” La revedere”, in functie de situatie.
La masa: se vor folosi tacamurile, se va sta drept, fara a sprijini coatele pe masa si fara a da din picioare. Trebuie sa stea la masa pana au terminat toti de mancat. Daca doreste sa se ridice inainte, spune-i sa ceara permisiunea, sa se ridice multumind pentru mancare si sa-si aranjeze scaunul inainte de a parasi masa. Pentru a putea fi insusite cat mai usor aceaste reguli, este necesar sa participe activ si ceilalti membri ai familiei.
La joaca: invata-l pe copil sa imparta jucariile cu alti copii. De asemenea, este important sa stie sa piarda si sa castige o competitie.
La gradinita: explica-i micutului ca poreclele sau glumele rautacioase adresate colegilor ii fac sa sufere pe acestia. Daca nu ii place atitudinea unuia dintre copii, atunci ar fi mai indicat sa i se adreseze direct acestuia, dar sa evite denumirile rautacioase.
La telefon: este bine sa stie regulile de urmat atunci cand initiaza un apel telefonic si cand raspunde la telefon.
Respecta intimitatea si obiectele celorlalti: invata-l ca nu este bine sa umble cu telefoanele, gentile sau alte obiecte ale musafirilor sau cunoscutilor. Cand doreste sa intre intr-o incapere a carei usa este inchisa, trebuie neaparat sa bata la usa. Invata-l ca nu are voie sa intrerupa conversatia ta cu alte persoane. Invata-l sa astepte pana termini, apoi acorda-i atentie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A contat cine a zbierat mai tare Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Don Miguel Ruiz: Rugăciune pentru Libertate (libertatea de a fi cei care suntem cu adevărat) și Iubire

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri