12:08, 26 August 2009 publicat în Familie

Cea mai mare fabrica de fericire zilnica din lume este iubirea. Cel mai mare faliment din lume se inregistreaza zilnic in aceeasi industrie a iubirii. Zilnic, vezi oameni care raman fara locuri de munca. Zilnic, vezi unii cum sunt inlocuiti de altii.

Cum sa-ti feresti inima de faliment pe timp de criza? Am citit sfaturi peste sfaturi si am ascultat teorii si experiente multe. Multe si bune! Putine si slabute! Sa va spun insa ceea ceea ce am invatat din experienta sufletului meu si pe pielea fericirii mele. Sa va spun ceea ce imi spun greselile mele, prostia si intelepciunea mea, frumusetile mele... toate ale mele. Am fost data afara din joburi care mi-au placut. De multe ori pe motiv de incompetenta si lipsa de experienta: prea tanara, prea visatoare, prea mult entuziasm si pasiune, prea multe asteptari sau prea putine, conceptii prea asemanatoare cu ceea ce se cerea pe piata iubirii acum o suta de ani sau prea fanteziste si futuriste, prea asemanatoare cu ceea ce se va cere peste 100 de ani.

De doua ori, mi-am prezentat onorabil, cu demnitate si mandrie, demisia din functia din specialist in relatii care nu mai merg, dar pe care le prelungesti infinit de mult si in nesimtire, de dorul anticipat al comoditatii. Nu de putine ori am fost data afara pe nedrept! Pe o singura usa am iesit de buna voie si nesilita de nimeni si pe aceeasi singura usa mi-am dorit sa ma mai intorc. Si m-am intors cu rusine, cu dorinta de a-mi rascumpara nechibzuintele. Pe aceeasi usa mi s-a spus ca nu mai sunt primita. In fata aceleiasi usi am stat, am batut, am implorat, m-am batut cu pumnii in piept ca vreau sa-mi fie intelese greselile si acceptate scuzele de om. Din fata aceleiasi usi, am plecat mai departe convinsa ca mai trebuie sa bat mult si bine si pe la alte usi.

Citeste si:
Psihologia culorilor: Proprietățile psihologice ale celor 11 culori...
Psihologia culorilor:...

Cea mai mare fabrica de fericire zilnica din lume este iubirea. Cel mai mare faliment din lume se inregistreaza zilnic in aceeasi industrie a iubirii. Zilnic vezi oameni care raman fara locuri de munca. Zilnic vezi unii cum sunt inlocuiti de altii. Vezi oameni care ies dezamagiti si cu capul plecat de pe portile fabricii de iubire, gandind ca nu sunt invatati sa ofere sufletului atat de putina iubire. Cum Dumnezeule or sa o scoata ei la capat de acum incolo? Vezi altii cum se agata disperat de orice farama de speranta si dorind raul altora atata timp cat raul altora nu li se intampla lor. Vezi altii cum incearca frumos sa accepte ce li s-a intamplat.

Vezi altii care rasufla usurati si incantati ca cineva a avut in sfarsit curaj sa-i dezlege de o corvoada pe care o purtau de ceva timp. Vezi altii cum sar pana la cer de bucurie ca au fost promovati. Vezi oameni care nu recunosc, dar in sufletul lor pastreaza convingerea ca s-a comis o mare nedreptate. Vezi altii care cum sufera astazi si maine dupa plecarea altora, dar poimaine vin la serviciu ca si cum acei oameni dragi nu ar fi existat niciodata. Vezi multi care, din necesitate, se adapteaza la orice tip de iubire. Vezi unii cum incearca sa te convinga si pe tine sa faci la fel. Vezi cum multi dintre acestia mint si se mint. Vezi cum multi devin intr-adevar fericiti.

Citeste si:
Peste 1,1 milioane de clienți și reduceri de până la 80% la...
Peste 1,1 milioane de clienți...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri