Barbatilor le priesc ridurile la fel cum noua, femeilor, ne prieste maternitatea.

Daca ar fi sa facem o recapitulare cu cele mai mari temeri ale barbatilor, care ar fi acestea? Teama de casatorie, viata langa o singura femeie, scaderea virilitatii, teama ca nu o sa se poata abtine sa nu insele, teama de a fi refuzat de o femeie, etc. In genere, temeri reale, legate de cauze si efecte reale. Undeva, la capat de lista, se afla si ridurile si imbatranirea. Suntem noi, femeile, mai superficiale decat barbatii? Acuzati-ma de superficialitate, insa ma indoiesc.

Undeva, la nivel psihologic, admitem ca barbatilor le priesc de minune ridurile, cam la fel cum noua ne prieste maternitatea. Am uitat unde vroiam sa ajung de fapt. Iertati-mi divagatia. Ma intorc imediat la ceea ce vroiam sa exprim de fapt. De ce ridurile nu-i sperie si pe barbati? De ce privesc fenomenul de imbatranire atat de natural si de firesc, de ce pe locul in care care la noi ridul arunca o umbra la ei indica o raza de soare? De ce sunt doar eu cea invidioasa, de ce nimeni nu-mi tine partea? De ce ridurile lor sunt privite cu alti ochi decat cei cu care sunt privite ridurile noastre?

De ce ridurile pe chipul unui barbat te atrag fara sa vrei, de ce tradeaza ganduri multe, preocupare, doza potrivita de mister, dorinta de a sti ce se afla dincolo de norii din ochi si umbrele din jurul lor, compasiune, dorinta de a le intelege si a le mangaia, de a le face existenta mai maleabila, toleranta si un anume respect, ba chiar o admiratie si o atractie total inexplicabila? De ce chipul unui barbat matur, in lipsa ridurilor, pare fad, lipsit de expresie, neavand nimic de spus? Fara riduri, fara poveste spectaculoasa de viata? Nu tu intensitate, nu tu pasiune, nicio tranta cu viata din care sa iesi ciufulit sau cu spatele drept... De ce barbatii imbatranesc mai frumos decat femeile si toata lumea o accepta constient, ca pe conditie sine qua non a inaintarii lor prin timp? Daca stiti, va rog, raspundeti-mi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri