Sunt nenumarate cazuri in care copiii sunt abuzati de unul dintre parinti. De multe ori situatia persista pentru ca legislatia este defectuoasa si permite parintilor abuzivi sa continue sa ii umileasca pe micuti. Mai jos sunt doar cateva cazuri ale unor mame care s-au luptat, dar legea nu a fost de partea lor.

Exista insa o sansa. Asociatia de Interventie Terapeutica in Criza, organizatie non profit, isi propune sa traga un semnal de alarma fata de modalitatea defectuoasa de redactare a legislatiei in vigoare si sa faca propuneri de lege ferenda care sa reflecte si sa previna realitatea pe care o indura minorii abuzati.

Haideti sa ne unim fortele, sa putem face ceva ca toti cei care fac astfel de abuzuri sa fie pedepsiti corespunzator iar acesti copii sa nu mai sufere.

Cazul M. P.

Fetita in varsta de 8 ani. Are un comportament neadecvat varstei pe care il observa mama si in urma caruia se hotaraste sa duca fetita la psiholog. In urma evaluarii si testarii psihologice se constata ca minora este abuzata sexual de catre tatal acesteia. Mama este consiliata si sfatuita sa depuna plangere la politie impotriva abuzatorului.

In urma plangerii depuse se fac investigatii medico legale si se constata ca, din punct de vedere medical, minora nu prezinta urmele unui abuz. Minora este internata in cadrul spitalului de psihiatrie si este reevaluata, ocazie cu care se constata abuzul sexual.

Dupa constatarea abuzului sexual, organele abilitate nu incep strangerea de probe, amanand si pasand responsabilitatea dintre procuror catre polististi si invers.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

In urma reclamatiei facuta de mama minorei MP, tatal acesteia este interogat o singura data, moment in care, s-a pus in balanta declaratia unui minor si a unui adult.

Alte probe in afara de cele psihologice nu exista la dosar. Dupa constatarea abuzului mama se hotaraste sa intenteze divort tatalui si se muta pana la definitivarea situatiei. Pe perioada anchetei, tatal nu a fost sub stare de arest, perioada in care a continuat cu presiuni si amenintari atat la adresa fetitei cat si la adresa sotiei.

V. A - 33 ani

S-a casatorit legitim cu domnul V. S, la varsta de 19 ani. Datorita diferentelor etnice si a diferentei de varsta au inceput neintelegerile. Desi parintii lui nu au fost de acord initial cu casatoria, in urma amenintarii cu suicidul a unicului fiu si-au dat acordul si s-a oficiat relatia celor doi.

Doamna V este cardiaca si a suferit o operatie pe cord, in urma careia a fost pensionata pe caz de boala, si incadrata cu grad de handicap sever.

Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Cu toate ca existau neintelegeri in familie, cu toate ca datorita bolii nu avea voie sa lase o sarcina sa evolueze fiindca isi punea viata in pericol, doamna V a luptat sa poata avea un copil, primul a decedat, apoi s-a nascut Isabela.

Dupa aparitia copilului s-au indesit bataile si amenintarile, cat si vorbele urate. In repetate randuri a fost alungata de acasa si a fost nevoita sa se refugieze uneori pe casa pentru a scapa de furia barbatului deseori ametit de aburii alcoolului, ori de rudele acestuia, sau de iubitele pe care le aducea in casa sotul.

Deseori, doamna V, se refugia la parintii sai, dar mama sa este bolnava de cancer iar tatal este si el etilic.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri