24 August 2016 publicat în Familie 28 share-uri

Care sunt acele 7 lucruri pe care le au in comun casniciile fericite? Care sunt cuvintele si expresiile pe care le folosesc cel mai des cuplurile care au o casnicie buna? Cercetatorii dr. Charles D. Schmitz si dr. Elizabeth A. Schmitz ne raspund:

5. Finantele la comun

In casniciile de efect, afirma cei doi cercetatori, nu este despre banii TAI si banii MEI. Sunt banii NOSTRI. Iata care sunt, conform interviurilor psihologilor Charles si Elizabeth A. Schmitz, cuvintele si expresiile pe care le folosesc cel mai des cuplurile care au o casnicie fericita: telurile noastre financiare, veniturile noastre (nu avem conturi separate), luam decizii financiare impreuna, vorbim inainte de a cumpara lucruri importante, casa noastra, facturile noastre, cautam chilipiruri si traim in limitele mijloacelor noastre.

6. Atingerea plina de iubire

Foto: kiuikson / Shutterstock

In casniciile de succes, a ne atinge unul pe celalalt de mai multe ori pe zi este firesc, spun cei doi cercetatori. Mantra cuplurilor casatorite si fericite este: “te iubesc atat de mult incat trebuie sa te ating.” Cele mai fericite cupluri casatorite nu isi pot tine mainile departe unul de celalalt! Si acesta este un lucru bun. Cuplurile casatorite intervievate au raspuns astfel legat de atingere: Ne place sa ne imbratisam; sexul este minunat cand este momentul potrivit pentru noi; mainile noastre se vor gasi unele pe celelalte indiferent de unde ne aflam; ne atingem unul pe celalalt adesea de-a lungul unei zile; atingerea confirma prezenta celuilalt si ne aminteste de dragostea unuia pentru celalalt; mainile noastre comunica mesaje intime si iubitoare catre celalalt – este codul nostru Morse privat. Atingerea comunica caldura, prietenie, dragoste si intelegere, inseamna ca-ti pasa.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați

7. Dincolo de plictiseala

In casniciile de succes, dragostea vine la pachet si cu notiunile de diversitate si condimentare. Casniciile de succes sunt palpitante, niciodata plictisitoare si pline de lucruri neprevazute. Nu face intotdeauna ceea ce este previzibil. Diversitatea este condimentul vietii! Cele mai bune casnicii folosesc cuvinte si expresii precum: distractie, aventura, surpriza, romantism, gasim intotdeauna ce sa facem impreuna, nu ne plictisim niciodata unul cu celalalt, suntem cel mai bun prieten al celuilalt, facem tot ce ne sta in putinta pentru a mentine relatia vie chiar si in timpuri provocatoare si care ne pun la incercare, suntem pasionali unul fata de celalalt; suntem compania cea mai buna pentru celalalt. In casniciile bune, plictiseala nu este o optiune!

Sursa: www.selfgrowth.com

Foto homepage: goodluz / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri