Fa trecerea de la vacanta de vara la scoala mai usor pregatindu-te inca de pe acum.

Fa trecerea de la vacanta de vara la scoala mai usor pregatindu-te inca de pe acum. In acest fel vei scapa de diminetile in care tragi de micul tau scolar sa se trezeasca si sa mearga la ore si de alergatura pe ultima suta de metri dupa rechizite in magazinele pline ochi. Scoala va incepe anul acesta pe 13 septembrie, au anuntat oficialii din Ministerul Educatiei, asa ca pana atunci mai ai la dispozitie aproximativ o luna pentru a te pregati cum se cuvine. Iata ce ai de facut:

Cumpara rechizitele online

In prezent, tot mai multe mamici ocupate vad nenumaratele avantaje de a face cumparaturi online. In loc sa pierzi ore intregi cu familia intr-un hypermarket aglomerat este mult mai simplu sa cumperi tot ce ai nevoie dintr-un magazin virtual. Mai mult decat atat, in magazinele online preturile sunt adesea mai mici, dupa cum se poate observa in cazul acestor ghiozdane scolare, si este mult mai usor sa vezi toata oferta si sa faci cea mai buna alegere pentru copilul tau.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cautati rechizitele impreuna si lasa-l pe copil sa aleaga ce obiecte vrea. Este important sa-i oferi si lui controlul asupra acestor decizii, in definitiv, el le va folosi zilnic, deci cuvantul lui este cel mai important.


Achizitioneaza hainele de scoala

Un nou an a adus cu siguranta si cativa centimetri in plus pentru copilul tau, asa ca este cazul sa cumperi si haine de scoala. Este de preferat sa faci asta acum, pentru ca magazinele sunt mai putin aglomerate, te poti uita in voie la haine si copilul tau poate proba tot ce-i place fara sa stea la cozi la cabinele de proba.

Daca la scoala la care merge copilul tau exista o uniforma, te poti interesa inca de pe acum de achizitionarea ei, de un croitor sau un magazin de materiale.

Impune dinainte programul din timpul anului scolar

Stabilirea unui nou program de culcare si trezire va face trecerea mai usoara pentru copilul tau, se arata intr-un articol de pe site-ul Children’s Literacy Initiative. Trecerea de la orele de culcare mai tarzii la programul strict din timpul anului scolar este destul de dificila si pentru copilul tau, dar si pentru tine, deoarece va fi adormit, se va pregati greu si veti fi mereu in intarziere.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023

Daca impui un program precum cel de scoala cu cateva saptamani inainte, copilul tau se va trezi mai usor in primele saptamani de scoala si se va concentra mai bine la ore.


Alegeti impreuna o activitate extrascolara

Poarta o discutie cu fiul sau fiica ta si intreaba daca si-ar dori sa mearga la o activitate extrascolara anul acesta. Nu uita ca astfel de activitati ii vor aduce nenumarate beneficii copilului tau, indiferent ca este vorba despre invatatul unei limbi straine, cursuri de teatru sau un sport. Incurajeaza-l sa faca ceva constructiv cu timpul sau si gasiti impreuna o activitate pentru el, asa incat sa faceti toate pregatirile necesare inainte sa inceapa scoala.

Potrivit kidshealth.org, activitatile extracurriculare il ajuta pe copilul tau sa-si dezvolte anumite aptitudini si sunt de un real ajutor din punct de vedere social. Daca ai un copil timid, cu siguranta va avea de castigat de pe urma acestor activitati pentru ca va intalni copii care ii impartasesc interesele.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte

Cine il duce la scoala

Ganditi-va inca de pe acum la cine il duce si il aduce de la scoala pe copil, carui parinte ii este mai usor sa faca asta. Ia in calcul si un sistem de carpooling, practicat indeosebi in Statele Unite. Intreaba-ti vecinii daca au copiii la aceeasi scoala si faceti cu randul pentru a-i duce si aduce in fiecare zi. Nu uita sa-i intrebi si pe parintii celorlalti copii din clasa fiului tau care sunt zonele in care locuiesc, s-ar putea ca unii dintre ei sa locuiasca aproape de voi, caz in care va puteti imparti aceasta indatorire.

Tu cum iti pregatesti familia pentru noul an scolar?

Sursa foto: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri