Mirela Tiganas, psiholog clinician specialist, ne impartaseste cateva idei cu ajutorul carora putem sa ne ferim copiii de frica de stomatolog:

8. Da-le copiilor exemple de curaj

De asemenea, parintii isi pot lua copiii cu ei atunci cand merg la stomatolog pentru interventii usoare, pentru a le da astfel un exemplu de curaj. Pentru asta, pot invata poezia: „La stomatolog ma duc,/Sa deschid gurita mare,/Cariilor sa le fac un truc,/Pentru ca foarte putin ma doare./Doar ma pisca si furnica/La o cariuta mica,/Dar eu stiu ca-i sanatos/Si-apoi, voi zambi frumos.”

9. Fii sincer cu copilul tau

Ascultarea activa si comunicarea onesta cu copilul sunt elemente pe care se construiesc increderea. Daca copilul plange ca-l doare, este nevoie ca parintele sa-l stranga in brate si sa-i spuna ca este alaturi de el, ca stie si-l crede cand spune ca-l doare. Copilul nu trebuie pacalit ca nu-l va durea. Parintele nu trebuie sa faca o tragedie din faptul ca-l doare, dar nici sa ignore durerea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 10 Rochii de vară care emană energie și feminitate Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

10. Fii alaturi de copilul tau si construieste-i o imagine de sine pozitiva!

Atunci cand copilul are o durere, parintele trebuie sa fie alaturi de copil, sa-l sarute, sa-i arate ca-i pasa de suferinta lui si, mai ales, sa evite etichetarile precum „prost”, „fricos”, „las” etc. „Construindu-i o imagine de sine adecvata, pozitiva, formam un copil care va putea face fata oricarei provocari, inclusiv aceea de a merge la stomatolog.” - psiholog clinician specialist/psihoterapeut Mirela Tiganss.

Mirela Tiganas - psiholog clinician specialist/psihoterapeut
www.psymind.ro

Foto homepage: Neeila / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri