Secretul compromisurilor intr-o relatie

12:02, 26 Februarie 2009 publicat în Familie

De fapt ce inseamna a face un compromis? Ceva de genulcedez un piccedeaza si el un pic, gasim o cale de mijloc si-n final toata lumea este multumita. A invata sa faci compromisuri inseamna a invata sa te schimbi. Daca veti ingadui ambitiilor nejustificate sa va controleze mintea pana cand va vor guverna de-a-ntregul, ele vor pune stapanire pe felul dumneavoastra de a gandi.

De fapt ce inseamna a face un compromis? Ceva de genul…cedez un pic…cedeaza si el un pic, gasim o cale de mijloc si-n final toata lumea este multumita. A invata sa faci compromisuri inseamna a invata sa te schimbi. Daca veti ingadui ambitiilor nejustificate sa va controleze mintea pana cand va vor guverna de-a-ntregul, ele vor pune stapanire pe felul dumneavoastra de a gandi. Invatand sa controlam aceste ambitii putem deveni mai populari, mai stimati si mai agreabili.

Nu cred ca s-ar putea da un numar exact al compromisurilor pe care trebuie sa le faca cineva in viata in doi. Insa, trebuie sa stim ca acestea trebuie sa existe intr-o relatie si nu numai de partea unui singur partener. Compromisurile trebuie sa existe de ambele parti, dar nu trebuie sa mearga mai departe de limitele in care simtim ca ne-au fost inculcate drepturile fundamentale.

Citeste si:
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și...
Utilizarea excesivă a...

Ghid de recunoastere a compromisului bun:

1.E constructiv. Daca faci ceva de dragul lui care iti aduce o satisfactie, inseamna ca merita.

Citeste si:
Sănătos la pieptul mamei
Sănătos la pieptul mamei

2.Te transforma in bine. Nu ti-a picat bine cand s-a uitat cu admiratie la colega lui de serviciu cu care v-ati intalnit in supermarket. Noroc ca ti-ai dat seam ace i-a placut la ea, si i-ai furat secretul.

3.Se vede pe fata ta. Toata lumea remarca transformarea ta, toti iti spun ca radiezi si ca iti prieste ce faci. Daca se petrece asa, esti pe drumul cel bun.

Autor: Maria Lecu

Sursa: psiholife.ro


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri