25 August 2015 publicat în Familie 32 share-uri

Iata de ce este nevoie sa tineti cont pentru a avea parte de zile cat mai senine alaturi de cei mici:

Ca un avantaj, copiii, avand modelul mediului familial, invata si experimenteaza cu succes comunicarea si lucrul eficient intr-o echipa.

4. Fii clar si coerent!

Intr-o familie se pot ivi probleme daca nu esti clar in stabilirea unor limite sau in aplicarea acestora. Copiilor nu trebuie sa le spui doar sa nu mai faca ceva. Asta nu inseamna decat jumatate de disciplina si a te opri la atat lasa multe lucruri neclare. Trebuie sa le dai alternativa si sa le explici hotarat si consecvent ca “s-ar putea sa nu mearga asa” dar ca “asa ar fi mai bine” si astfel maratonul zilnic de lupte pentru putere va fi doar o amintire.

5. Apeleaza la comunitate

Se spune ca “este nevoie de un sat intreg ca sa cresti un copil”. Oamenii sunt fiinte sociale si, mai ales cand vine vorba de puericultura, au nevoie de sustinere si intelegere. Fara sprijin, meseria de parinte poate fi coplesitoare. Daca nu ai familia aproape, intemeiaza-ti propria comunitate cautand alti parinti in imprejurimi care iti impartasesc obiectivele si convingerile. A-ti sacrifica bunastarea mentala sau fizica nu te face un parinte mai bun. Cauta ajutor! Daca ai cu cine sa vorbesti, sa te asculte si sa te inteleaga in momentele mai dificile, viata de parinte va fi mult mai usoara.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

de Ramona A.

Foto homepage: Monkey Business Images /Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri