S-au dus timpurile cand Cenusareasa, femeia fara de splendoare devenea splendoarea personificata doar din dorinta de a placea printului iubit. Si ramanea astfel, schimbata si metamorfozata suta la suta, din iubire si numai din iubire, pana la cele mai profunde batraneti. Au trecut de mult timpurile cand el, bestia, bruta necizelata si necioplita, pentru ea si numai pentru ea, frumoasa cu un suflet frumos, se transforma in omul slefuit si manierat, dornic sa-si educe defectele si sa se schimbe. Barbatul din povestea de astazi nu vrea si nu vrea, nu vrea nici in ruptul capului sa se schimbe. Si de ce ar face-o?

Si uite asa te trezesti avand langa tine o mandrete de barbat care iti promite la inceput marea schimbare si pe parcurs se forteaza din rasputeri sa ti-o demonstreze, atunci cand nu mai are loc de gura ta . Uite asa din frumoasa frumoaselor ajungi cenusareasa cenusareselor. Ai intins un deget, ti s-a luat toata mana. Ai gatit prima oara din dorinta de a-l impresiona, a doua oara din dorinta de a-i demonstra dragostea si a treia oara se asteapta sa-i gatesti mereu de acum incolo. Fara sa ai nevoie de un motiv. I-ai pregatit prima oara micul dejun, a doua oara cina, a treia oara isi asteapta micul dejun, cina si ca bonus desertul.

Doar o data la 6 luni, sotia cenusareasa se transforma in frumoasa balului. Atunci cand el considera ca in sfarsit meriti o iesire in restaurantul nou deschis in cartier. De spalat, nu speli tu ca spala masina. Intinzi in schimb rufe, gatesti, calci, duci copilul si il iei de la gradinita, faci compromisuri peste compromisuri doar doar o sa le aprecieze si o sa-ti raspunda prin ale lui. Da de unde... Cu cat le repeti mai des, cu atat se asteapta o marire a lor. Si tot asa, sperand sa schimbi un "el", ajungi sa schimbi un "tu". Si nici urma de mai mult respect, mai multa apreciere sau mai multa iubire... E clar insa. Din start, ai pornit pe drumul spinos al schimbarii celuilalt printr-o educatie gresita.

Asadar, un sfat: Ia-l de la inceput “educat” sau cu ajutorul tau, lasa-l sa invete lectia autoeducatiei. Intr-un mod corect... Nu incerca sa-l schimbi daca tu la randul tau nu vrei sa te schimbi. Deschide bine ochii si nu cumva sa crezi in ochii celui care iti jura ca de dragul tau o sa mute muntii din loc. Nu o sa se poata, dar cel putin el sa-si doreasca sa poata... Si nu doar la inceputul relatiei, pe tot parcursul ei. Educa-l azi pentru a nu constata ca maine este prea tarziu... Daca asa l-ai luat, asa nu poti sa il pastrezi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri