12:02, 11 Februarie 2009 publicat în Familie

S-au dus timpurile cand Cenusareasa, femeia fara de splendoare devenea splendoarea personificata doar din dorinta de a placea printului iubit. Si ramanea astfel, schimbata si metamorfozata suta la suta, din iubire si numai din iubire, pana la cele mai profunde batraneti. Au trecut de mult timpurile cand el, bestia, bruta necizelata si necioplita, pentru ea si numai pentru ea, frumoasa cu un suflet frumos, se transforma in omul slefuit si manierat, dornic sa-si educe defectele si sa se schimbe. Barbatul din povestea de astazi nu vrea si nu vrea, nu vrea nici in ruptul capului sa se schimbe. Si de ce ar face-o?

Unde sunt povestile de altadata? Unde sunt cenusaresele oropsite de soarta, dar cu un noroc picat din cer, unde sunt frumoasele adormite dar trezite fix la tanc de cel mai vigilent print vazut vreodata? Unde sunt printii care iti jurau marea cu sarea si care dupa ceva timp de la juramant se apucau sa iti aduca marea cu tot cu sare chiar la usa bordeiului? Au apus vremurile cand Cenusareasa statea cuminte intr-un colt plin de cenusa si se multumea sa isi planga de mila, asteptand pe cineva sa o salveze. Cenusareasa de astazi se lupta mai dur ca zgripturoaicele pentru dragoste, pentru fericire, pentru a obtine ceea ce isi doreste cu adevarat.

S-au dus timpurile cand Cenusareasa, femeia fara de splendoare devenea splendoarea personificata doar din dorinta de a placea printului iubit. Si ramanea astfel, schimbata si metamorfozata suta la suta, din iubire si numai din iubire, pana la cele mai profunde batraneti. Au trecut de mult timpurile cand el, bestia, bruta necizelata si necioplita, pentru ea si numai pentru ea, frumoasa cu un suflet frumos, se transforma in omul slefuit si manierat, dornic sa-si educe defectele si sa se schimbe.

Barbatul din povestea de astazi nu vrea si nu vrea, nu vrea nici in ruptul capului sa se schimbe. Si de ce ar face-o? Cand l-ai luat, nu stiai cu cine ai de-a face?, ar replica orice barbat. Daca iti doresti sa-l schimbi, de ce l-ai acceptat de la inceput asa cum este si abia acum vii cu pretentii absurde, scoase dintr-un almanah vechi cu pretentii? Pentru ca asa nu se mai poate...

Citeste si:
COPACUL  - o carte pentru copii, un manifest pro natură
COPACUL  - o carte pentru...

Cum il educi asa il ai, parca asa suna o vorba suficient de veche dar mult prea inteleapta mostenita de la batrani. Asadar, puterea femeilor de a schimba omenirea nu trebuie niciodata subestimata. Printre visele eterne ale femeii, unul singur are intaietate: acela de a schimba un barbat... in bine, cum ne place noua femeilor sa spunem. Sau sa credeam. Ne place sa ne asumam rolul personajului razvratit care daca nu poate sa schimbe lumea, cel putin sa transforme defectele persoanei iubite in calitati.

Si da... fiecare dintre noi s-a pricopsit cu ceea ce a vrut. Nu cu un barbat molau, caci s-ar fi dus pe apa sambetei toata adrenalina vietii. Nu cu un papa lapte care sa-ti stea la degetul mic, indeplinindu-ti aproape toate dorintele, caci tu, femeia scorpie, ai avut nevoie de un barbat care sa-ti exorcizeze din cand in cand dracii de femei. Nu cu un mitocan sau un tantalau incult, care nu a auzit in viata lui de arta seducerii si pastrarii unei femei, caci partea sensibila din tine are nevoie ocazional de vorbe frumoase, de gesturi tandre si de dovezi de afectiune. Te-ai pricopsit cu un barbat obisnuit, cu suficiente calitati, defecte multe si acceptabile, dar cu sanse reale de a fi schimbate.

Citeste si:
Mai 2021 - o astro-lună fabuloasă pentru multe zodii! Horoscopul...
Mai 2021 - o astro-lună...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri