12:04, 22 Aprilie 2015 publicat în Familie 261 share-uri

Mandy Velez, editor la A+, ne dezvaluie o lista cu lucrurile pe care un tata ar trebui sa le faca pentru a se asigura ca influenta sa asupra fiicei sale este una benefica si pozitiva. Sunt lucruri esentiale, secrete mici, dar extrem de importante, care vor contribui la dezvoltarea fetitei intr-o femeie fericita si implinita pe viitor, ce va face alegeri sanatoase pentru ea insasi:

Legatura dintre tata si fiica este una speciala si importanta. Atitudinea unui tata fata de fiica sa, dar si fata de viata in general, poate influenta si modela persoana care va deveni aceasta. Mandy Velez, editor la A+ si The Huffington Post, a publicat pe http://dads.aplus.com o lista cu lucrurile pe care un tata ar trebui sa le faca pentru a se asigura ca influenta sa asupra fiicei sale este una benefica si pozitiva si ca va contribui la dezvoltarea unei femei fericite si implinite pe viitor:

Mandy Velez: 25 de lucruri pe care ar trebui sa le faca tatii de fete

via http://dads.aplus.com

Citeste si:
Pentru barbatul din viata mea: 21+ moduri prin care poti sa imi...
Pentru barbatul din viata...

1. Sa stii, chiar din prima zi, ca ea o sa fie intotdeauna fetita ta. Insa va trebui sa depui efort pentru a mentine lucrurile astfel.


Citeste si:
Pisica iti aduce fericirea! Care sunt avantajele de a avea in casa...
Pisica iti aduce fericirea!...

Foto: Tata, fiica via Shutterstock

2. Sa nu deduci si sa nu-ti influentezi fiica in a-i sugera care ar trebui sa fie pasiunile si preocuparile ei doar pentru ca e fata. Nu-i atrage atentia doar asupra florilor si papusilor. Arata-i si masini si jocuri lego.

3. Las-o sa te ajute prin casa sau cu munca. Va creste si va deveni o femeie care se va simti increzatoare cand va pasi la locul de munca, indiferent de job.

4. Vorbeste-i mamei sale ca unui egal, nu ca unei persoane inferioare. Intr-o buna zi, se va astepta ca un barbat sa-i vorbeasca la fel.

5. Arata-i latura ta sensibila. Va vedea ca a fi sensibil nu inseamna a fi slab.

6. Jucati-va jocuri in casa sau faceti glume, doar voi doi. Fii sigur ca isi va aminti de ele pentru totdeauna.

7. Incurajeaza-o sa faca lucrurile care o sperie caci tu vei fi acolo intotdeauna ca sa o sustii.

8. Fa-i promisiuni si apoi pastreaza-le. Singura durere din viata ei ar trebui sa vina de la cei care nu stiu cat de speciala este.

9. Arata-i care sunt aptitudinile tale pe care stii sa le faci bine.

10. Cere-i sa iti arate acele aptitudini pe care ea stie sa le faca bine si tu nu.

11. Incearca sa ii intelegi pasiunile si preocuparile chiar daca nu o faci. Astfel, o sa o inveti ca indiferent de talentele pe care le are – balet, arta sau wrestling cu baietii – ele conteaza.

12. Acest lucru este valabil si daca pasiunile si preocuparile ei sunt mai “de fetita”. Invat-o ca pasiunile ei sunt la fel de importante indiferent de cum si care ar fi ele.

13. Daca exista un lucru pe care nu i l-ai spune unui fiu, nu i-l spune fiicei tale.

14. Cand vine la tine cu o problema, nu o ignora si nu ii spune sa mearga la mama ei. Ascult-o. Va reveni.

15. Nu vorbi cu dezgust despre corpul ei in schimbare sau interesul ei in sexualitate. Nu faci decat sa o inveti ca ar trebui sa-i fie rusine de corpul sau.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri