12:04, 27 Aprilie 2015 publicat în Familie 9 share-uri

Iata care ar fi aceste lucruri pe care ar trebui sa le eviti sa le spui:

Multa lume priveste cu reticenta mamele care decid sa stea acasa pentru a-si creste copilul.
Asta din diverse motive, fie ca unele persoane au prins vremurile cand concediul pentru ingrijire copil era de 3 luni si apoi erau obligate sa se reintoarca la munca, astfel incat considera concediul de 1-2 ani “un lux”, fie unele femei care fac comentarii pe tema asta nu sunt inca mame asa ca nu au idee despre ce presupune cresterea si ingrijirea unui copil, fie altele au revenit repede dupa nastere in campul muncii astfel incat nu pot intelege o decizie diferita.

Oricare ar fi situatia, o persoana ar trebui sa fie capabila de empatie si sa evite sa spuna anumite lucruri lipsite de tact, diplomatie sau intelegere unei mame care sta acasa cu copilul. Iata care ar fi aceste lucruri pe care ar trebui sa le eviti sa le spui:

Citeste si:
Cum să te pregătești fizic și mental pentru naștere. Sfaturi de la...
Cum să te pregătești fizic și...


Nu te plictisesti toata ziua acasa cu copilul?
Plictiseala e un semn al lipsei de activitati interesante sau al excesului de timp liber si chiar nu e cazul mamelor care isi ingrijesc copiii.

Arati obosit, te-ai ingrasat groaznic, ai slabit excesiv. In primul rand nu e politicos sa faci asemenea remarci nimanui, mai ales daca nu sunteti in relatii foarte apropite.

Citeste si:
5 obiceiuri in familie care trebuie sa fie in agenda parintilor
5 obiceiuri in familie care...

Ce norocoasa esti ca poti sta atata acasa! Cu alte cuvinte, “bine ca iti permiti, o duceti bine cu banii”, spre deosebire de alte biete mame care sunt nevoite sa isi castige existenta in timp ce altele “huzuresc”.

Cand ai de gand sa te intorci la munca? Probabil multi sunt sincer interesati de reluarea carierei mamei dar pusa asa intrebarea sugereaza ca femeia care sta acasa nu munceste, ca adevarata si singura valabila munca este cea de la serviciu.

Ce faci toata ziua acasa? La fel ca si intrebarea legata de plictiseala, si aceasta minimalizeaza atributiile unei mame care sta acasa cu copilul, sugereaza ca stand acasa nu faci mai nimic.

Citeste mai multe in Clubul Bebelusilor

Foto homepage: maternitate, mama fericita @Shutterstock


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri