Cititi o frumoasa poveste de dragoste spusa din perspectiva masculina, o poveste care ne ofera viziuni diferite asupra casniciei si a dragostei.

Cititi o frumoasa poveste de dragoste spusa din perspectiva masculina, o poveste care ne ofera perspective diferite asupra casniciei si a dragostei. Este povestea de dragoste a lui Elad Nehorai, evreu si membru al comunitatii hasidice Chaba. Povestea circula pe internet si a starnit multe comentarii, fiind preluata chiar si de publicatii prestigioase precum huffingtonpost.com:

Nu mi-am iubit sotia cand ne-am casatorit...

via https://popchassid.com; by Elad Nehorai

Sunt un tampit emotional, ridicol si super sentimental. Presupun ca de aceea i-am spus sotiei mele ca o iubesc la cea de-a doua intalnire a noastra.

Sincer, in acel moment am incercat din greu sa ma abtin. Am vrut sa-i spun chiar la prima intalnire, insa stiam ca probabil o sa para ciudat. Inca imi amintesc reactia ei. Zambetul acela pe care mi l-a oferit: pe jumatate timid, pe jumatate amuzat. Apoi a dat din cap si s-a uitat la cer.

Raspunsul ei nu m-a devastat. Cred ca o parte din mine si-a dat seama ca este mai desteapta si mai modesta decat mine. Insa pe masura ce timpul a trecut, am realizat totodata ca ea stia ceva ce eu nu stiam.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când vei învăța lecțiile din trecut, vei cunoaște cea mai frumoasă și puternică poveste de iubire Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele”

Ca majoritatea evreilor hasidici (amandoi am devenit religiosi mai tarziu in viata), perioada in care ne-am dat intalniri a durat pentru o perioada foarte scurta de timp. Dupa doua luni de intalniri, eram logoditi. Trei luni dupa aceea, eram casatoriti. Si in tot acel timp eu eram topit. Acest foc ardea in mine, un foc care ardea precum in cea de-a doua intalnire: eram indragostit.

Dar apoi ne-am casatorit si totul s-a schimbat.

Casatoria, mai repede decat as fi fost eu pregatit, a facut acest lucru: a inceput sa secatuiasca acea emotie. Am incercat atat de mult sa tin focul aprins, sa tin emotia arzand, insa era din ce in ce mai greu. Adica, cum poti sa simti acea dragoste care te arde cand stai la masa discutand despre cum sa-ti folosesti ultimii 20 de dolari din contul tau bancar? Cum poti sa simti aceasta dragoste cand incepi si te certi? Cum poti sa o simti cand tu crezi ca este perfect normal sa iti lasi sosetele pe podea dupa ce ai terminat cu ele si ea are ideea asta nebuneasca ca sosetele trebuie sa fie puse in cosul de rufe?

Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Ai grijă întotdeauna de mâinile care te-au crescut

Nu puteam, sub nicio forma, sa tin aprins acel foc din perioada intalnirilor noastre intrucat pragmaticul ne-a invadat vietile. Si la inceput, m-a innebunit. Acel foc- emotie insemna dragoste! Acea exaltare era modul in care stiam ca tin la ea. Insa brusc, viata a devenit aceasta corvoada. Chiar si cand eram cu ea. Mai ales cand eram cu ea. Si chiar mai rau, cu cat mai mult incercam sa fiu sentimental si afectuos, cu atat mai putin sentimentul era reciproc.

Si nu ca nu imi oferea dragoste, insa parea ca dragostea venea in momente diferite. Ca atunci cand ma ofeream sa spal vasele. Sau sa pregatesc vina dupa ce a avut o zi grea. Sau, atunci cand am avut o fiica, cand am impartasit responsabilitatea de a o supraveghea. Pentru un timp, nu cred ca am observat acest lucru la modul constient. Pur si simplu continua sa se intample.

Foto int: Cuplu evrei, Shutterstock

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri