29 August 2014 publicat în Familie 44 share-uri

Noi iti propunem un altfel de #icebucketchallenge! Ceva mai apropiat de inimile noastre materne si de grija ce le caracterizeaza pe foarte multe femei.
  • Fire de dragoste pentru bebelusii prematuri

Indiferent de sezon, atunci cand este vorba despre iubire poti sa crosetezi fire de dragoste si sa faci valuri. Caci asa este iubirea, inaltatoarea si plina de efervescenta. Si daca mai este vorba si despre iubirea pentru copii, deja este vorba de dragoste neconditionata si uite asa cand multe mame se aduna, persoane publice precum Tily Nicolae sau blogarite mult citite ca Ana Nicolescu, Bogdana Dobre, Ana Maria Mitrus, isi pun in gand sa faca valuri ca 'Firele de dragoste' sa ajunga la cat mai multi copii nascuti prematur.

Un articol de Diana Gamulescu - Experta Garbo

www.micolino.ro

_____

In Romania sunt peste 60 de spitale care au sectie de neonatologie de grad III si II si dupa cum arata statisticile, anual se nasc peste 20.000 de copii inainte de termen.

Este suficient ca-i vedem intubati, mici si fara ajutor iar aceasta campanie <>  vine in sprijinul moral al parintilor ca nu sunt singuri si cel mai mult ofera un plus de caldura acestor sufletele” declara Tily Niculae, nascuta si ea prematur, pe blogul ei www.tilyniculae.eu.

Poate nu stiati, dar conform statisticilor privind nasterile premature, 79% dintre bebelusi sunt nascuti intre 32 si 36 de saptamani, 10% intre 28-31 de saptamani, iar 11% vin pe lume la doar 28 de saptamani. Bebelusii nascuti prematur petrec foarte multe ore la terapie intensiva, in incubator, si adesea au nevoie de botosei si caciulite adaptate dimensinilor lor reduse care sa-i protejeze si sa-i ajute sa-si regleze mai usor temperatura corpului.

  • Fire de dragoste pentru bebelusii prematuri

Cum nu prea se gasesc aceste articole pentru bebelusii prematuri, Asociatia Unu si Unu impreuna cu prietenii de la Totul Despre Mame s-au gandit sa mobilizeze societatea civila sa croseteze Fire de dragoste si astfel invita toate doamnele stiute si nestiute sa creeze caciulite si botosei pentru acesti copilasi.

Pentru acesti micuti luptatori, seturile care se vor crea sunt o necesitate, nu un moft, stim cu totii ca ei stau dezbracati in incubator, asadar aceste articole de imbracaminte reprezinta un necesar minim pentru a le asigura o evolutie sanatoasa.

Potrivit acelorasi statistici, 1 din 10 bebelusi care se naste are nevoie de aceste seturi. Ideal este sa fie seturi: tuturor ne place sa fim asortati si ne creaza alta stare de spirit cand vedem armonie si culoare si vor avea un efect terapeutic si pentru mamele acestor bebelusi.

Lupta lor cu viata o puteti vedea in acest filmulet si asa puteti sa intelegeti cat sunt de importante firele noastre de dragoste pe care le adunam si le innodam pentru ei.

Pana in acest moment au fost donate aproximativ 140 de seturi de la oameni cu sufletul mare, atat din tara, cat si din strainatate, care au crosetat cu drag, atentie si migala pentru a transmite o raza de speranta si o incurajare calda familiilor acestor bebelusi nascuti inainte de termen. Mesagerii vor transmite aceste ganduri si vor dona aceste seturi dupa 15 septembrie ce se vor anunta pe pagina comunitatii de parinti cu prematuri si gemeni.

Diana Gamulescu, Vicepresedinta Asociatia Unu si Unu,

****

Cu o experienta de peste 11 ani in domeniul relatiilor publice, Diana Gamulescu a ales calea antreprenoriatului si a infiintat o companie prin intermediul careia comercializeaza produse dedicate bebelusilor cu varste intre 0 si 6 luni. Brandul sau, Micolino.ro, se diferentiaza pe piata prin solutiile oferite parintilor care au bebelusi prematuri sau gemeni. Mai multe detalii despre afacerea sa puteti afla accesand www.micolino.ro.

Incepand din octombrie 2013 Diana Gamulescu se implica si in proiecte sociale, ca memebru in Asociatiei Unu si Unu (www.unusiunu.com), organizatie neguvernamentala care deruleaza programe dedicate prematuritatii si multipletilor.
In ultimii ani Diana Gamulescu a coordonat comunicarea pentru organizatii precum Fundatia Dinu Patriciu, Nissan Romania, Goodyear Dunlop Tires Romania, Indesit Company, Piraeus Bank, Amadeau Romania etc si a gestionat cu succes proiecte care au presupus lansari de produse locale si internationale, targuri si expozitii, campanii ample de comunicare, proiecte in sectorul neguvernamental etc .

 

Foto fr si main: By KieferPix /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri