14 August 2014 publicat în Familie 98 share-uri

Un discurs emotionant ce face referire la o societate fascinanta, insa total necunoscuta noua. Aceste cuvinte au facut inconjurul internetului, starnind aprecieri, dar si critici!

“Cum vi se pare acest discurs? Inspira oare el atat de necesara incredere a fiicei in institutia familiei, transmite el ca fiica poate apela la tatal ei si la familia sa ca sistem de sprijin? Acest tata pare a crede in mod cert ca parintii de fii au anumite drepturi speciale si parintii unei fete pot doar “implora” pentru fericirea ei. Apoi… este normal ca oamenii sa aiba si sa creasca copii fete dintr-un simt al datoriei ca responsabilitate sociala? Oare asemenea parinti sau societatea pretuiesc acesti copii in mod egal – sau acesti copiii raman viitoare nore si sotii pentru ei si pentru societate?

Cum afecteaza acest lucru vietile celor care ale caror singur scop de a se naste si a fi crescuti este acela de a fi casatoriti la varsta potrivita cu cineva care este “implorat” sa aiba grija de fericirea ei? Cat de probabil este ca niste parinti sa isi doreasca sa aiba un copil daca ei considera ca viata si fericirea acestui copil zac in mainile altor oameni si ca tot ceea ce pot face este sa implore pentru fericirea copilului lor? Aceasta este una din modalitatile in care patriarhatul afecteaza barbatii. Patriarhatul da traditiei puterea de a conduce peste bunul simt, dragostea parentala si valurile umane de baza.” (https://indianhomemaker.wordpress.com).

Foto homepage: Mireasa India, Shutterstock

Iti recomandam si articolul:

Scrisoarea unei tinere casatorite din India catre mama sa


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri