12:08, 14 August 2014 publicat în Familie 76 share-uri

Un discurs emotionant ce face referire la o societate fascinanta, insa total necunoscuta noua. Aceste cuvinte au facut inconjurul internetului, starnind aprecieri, dar si critici!

Intr-un articol anterior va invitam sa cititi fara judecati si prejudecati scrisoarea pe care o tanara din India o adreseaza mamei sale. Este o scrisoare care ne ofera o perspectiva usor diferita asupra familiei deoarece face referire la o structura familiala si sociala prea putin cunoscuta noua. Tanara provenea dintr-o societate in care se presupune ca tinerele care se casatoresc trebuie sa locuiasca in casa sotului lor si sa faca din familia sotului noua lor familie, din noul camin un loc pe care sa-l numeasca acasa.

De data aceasta, va prezentam discursul pe care un tata din India il dreseaza fiicei sale cand aceasta este pe punctul de a se casatori si de a intra intr-o noua familie. Dincolo de stereotipurile legate de rolurile de gen si de traditia patriarhatului, este un discurs care a miscat multe inimi, dar a si starnit multe comentarii. Unii au gasit acest discurs minunat, altii (chiar si cei din aceasta societate) atrag atentia asupra lacunelor acestui sistem patriarhal care nedreptateste statutul de fiica. Voua cum vi se par cuvintele acestui tata?

Citeste si:
Cum invingem teama de a vorbi in public? Exercitii utile de la un...
Cum invingem teama de a vorbi...

Discursul unui tata catre fiica sa

Credeam ca o sa-mi incep discursul prin a ma adresa voua ca “noua” familie a fiicei mele. Dar cred ca ar fi nepotrivit deoarece acum cand este maritata, voi sunteti “familia” pentru ea. Si credeti-ma, nu am absolut nicio problema cu acest lucru. De fapt, eu vreau ca voi sa fiti prioritatea fiicei mele acum. Este timpul ca noi sa ocupam un loc in spate in viata ei. Vom accepta bucurosi acest lucru, insa va vom cere un singur lucru – va rog, aveti grija sa fie fericita!

Foto: Familie India, Shutterstock

Citeste si:
Te simti blocata in propria viata? Asculta Melodia care iti vindeca...
Te simti blocata in propria...

Sunt mai mult ca sigur ca veti avea grija ca ea sa fie fericita. Va fi probabil mai fericita decat a fost aici. Insa, ca toti tatii, ma preocupa fericirea fetei mele ceea ce ma face sa spun acest lucru iar si iar si iar – va rog, aveti grija sa fie fericita!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri