Inainte de a comite o infidelitate, gandeste-te bine la consecintele ei. Nu incerca pe propria piele solutia extrema a unei aventuri extrarelatie si nici nu incerca sa o probezi doar pentru a-ti da seama in ce stadiu sentimental te afli. Daca s-a intamplat insa sa inseli sau sa fi inselat, incearca sa descoperi care au fost motivele reale. Dincolo de gustul amar lasat, infidelitatea te poate face sa constientizezi ca relatia ta merita salvata.

Tradarea? O uram, da... insa iubim pe tradatori. Cei tradati intr-o relatie stiu ca nu poate exista o experienta mai dureroasa si mai nefericita decat aceea de a fi ucis sufleteste tocmai de persoana la care tineai cel mai mult pe lumea asta, de persoana in care credeai orbeste si pe care o iubeai orbeste. Intreaga poveste ti se pare a fi o nebunie, un banc grotesc si de prost gust, un cosmar menit sa iti bantuie noptile, o situatie cu care multe dintre cuplurile din jurul tau se confruntau, insa care nu avea cum sa ti se intample tocmai tie. Nu pana acum...

Cand iubesti cu adevarat, infidelitatea lasa rani mult prea adanci ca sa poti sa te prefaci ca nu exista, ignorandu-le. Incerci sa ierti, insa tot ceea ce poti sa faci este doar sa uiti. Se mai intampla si sa uiti, insa nu ai putea niciodata sa ierti cu adevarat. Primind atata rau tocmai din partea persoanei careia i-ai vrut intotdeauna binele, nu poti sa percepi infidelitatea partenerului decat ca pe un act ucigator de incredere, speranta si iubire. Ai putea vreodata sa spui ca infidelitatea partenerului a fost cel mai bun lucru care se putea intampla in relatia ta? In niciun caz, vei spune. Poate doar in cazuri unice si exceptionale, poate doar o singura data la o mie de ani, poate doar cand cel care a inselat va fi inselat la randul sau...

Infidelitatea, a doua sansa pentru o relatie defectuoasa?

Un studiu recent al unui reputat psiholog american a iscat numeroase controverse. Infidelitatea poate avea un impact pozitiv asupra relatiilor aflate intr-un punct critic. Mira Kirshenbaum este convinsa ca o aventura venita la momentul si timpul potrivit poate scoate o relatie din impas, iar greselile de acest gen nu au consecinte negative asupra evolutiei relatiei respective atata timp cat raman greseli. Si nu devin necesitate.

Nu as fi crezut niciodata ca acest lucru se poate intampla si in viata reala daca nu mi-ar fi fost familiar cazul unui amic mai vechi, casatorit de 7 ani de zile. Cu toate ca cei doi se iubeau certurile, scandalurile, vorbele urate faceau parte din rutina zilnica... Interesul amandurora pentru bunul mers al relatiei scazuse pana aproape de pragul critic. In urma unei aventuri cu o alta femeie, el s-a intors la sotia sa cuminte si spasit, hotarat sa-si salveze relatia si sa-si recucereasca nevasta. S-a convins sau s-a convins din nou ca ea este cea pe care o iubeste cu adevarat, ca nicio alta femeie nu se poate compara cu ea. S-a implicat mai mult, s-a straduit sa lase mai mult de la el si a inceput sa se comporte mai frumos cu ea. Relatia lor redevenise cea de la inceput, el -iar sotul exemplar, bucurandu-se cu fiecare particica de ceea ce are acasa, ea- fericita ca si-a recapatat iubirea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri