31 Iulie 2014 publicat în Familie 10 share-uri

Parentingul strategic presupune abordarea rolului de parinte in relatie cu toate aspectele vietii, DAR mai ales cu aspectele de viata ale copilului.


Parentingul strategic se bazeaza pe capacitatea noastra de a trai autentic in relatie cu realitatea evidenta.

Pentru a deveni parinti cu o abordare strategica este necesar sa ne antrenam si sa achizitionam abilitatile necesare pentru a putea elabora planurile necesare cresterii si educarii copilului nostru.
Parenting-ul strategic se concentreaza pe eficienta: necesitate, adaptare, flexibilitate vs placere, comoditate, rigiditate; actiune vs reactiune

De ce avem nevoie?

1. Deschiderea si disponibilitatea adultului de a invata, intelege si aplica ce inseamna mai indeaproape caracteristica noastra ca specie: gandirea

2. Practica unui trai constient; acceptarea si asumarea responsabilitatii realitatii factuale

3. Deschiderea catre noi perspective in abordarea educarii copilului

4. Invatarea de a ne axa mai mult pe procese, decat pe rezultate (daca rezultatul nu este cel dorit, atunci in proces trebuie cautat)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Este un aspect de viata la fel de important (daca nu mai important!) ca pregatirea pentru cariera. De ce nu am depune efortul necesar pentru a invata sa devenim parinti cat mai buni? Doar formam un om ca sa nu mai spunem ca odata cu efortul depus crestem si noi pe langa copiii nostri.

Numai bine va doresc si copii fericiti alaturi de voi!

Foto homepage: Familie fericita, Shutterstock

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri