'Fiica ta este fiica ta pentru tot restul vietii. Fiul tau este fiul tau pana cand isi ia o sotie'. OARE? Citeste scrisoarea demna de toata admiratia a unei mame de baieti si descopera o perspectiva cat se poate de normala si frumoasa a unei viitoare soacre vizavi de relatia care ar trebui sa existe intre ea si nurorile sale, femeile pe care le iubesc fiii sai!

Nu am fost niciodata o nora. Nu am fost binecuvantata sa am o “perspectiva inlauntrul sotului meu”. Nu a fost nimeni acolo sa-mi spuna “asa a fost el dintotdeauna” sau “atunci cand a fost copil…”. Am avut privilegiul experientei mamei mele ca sotie si mama, insa niciodata nu am avut intelepciunea experientei soacrei mele. Unii ar spune ca sunt norocoasa. Simt insa ca am ratat ceva, ceva mi-a scapat. O draguta si speciala legatura se poate dezvolta intre o soacra si o nora. Stiu ca nu este usor, insa poate fi realizabil.

Asa ca, doamnelor, am facut un efort constient de a va avea in vedere atunci cand mi-am crescut baietii. Nu, nu stiu cine sunteti inca si nu am nicio intentie sa va caut sau sa va aleg. Insa ca mama, una din indatoririle mele fundamentale este de a creste barbati tineri care vor avea relatii sanatoase si fericite in afara familiei noastre. Am incercat sa le fiu un astfel de parinte baietilor mei in asa fel incat ei sa fie pregatiti sa infrunte lumea, sa rezolve probleme, sa se intretina singuri si sa-si aduca contributia in cadrul societatii. Acestea sunt teluri inalte, stiu. Dar cand va sosi timpul ca voi sa aveti propriile familii, mi-ar placea sa impart cu voi cateva din experientele si observatiile mele. Insa pana va sosi timpul acela, doar sa stiti acest lucru… am incercat sa va ajut putin.

Iata cateva din lucrurile pe care i-am invatat pe fiii mei avandu-le in vedere pe nurorile mele:

1. Daca ai folosit un obiect, strange dupa tine si pune-l la locul lui. Nu un fel de “la locul lui” sau “partial” la locul lui. Nu il lasa jos gandindu-te ca il vei aseza mai tarziu. Pune-l in locul in care apartine.

2. Cavalerismul nu a murit si nici nu implica ca o femeie este incapabila. A face ceva galant precum a deschide usile pentru sotia ta, a o lasa pe ea sa intre prima, a trage scaunul pentru ea etc spune pur si simplu ca este speciala si demna de respect.

3. Barbatii sunt barbati si femeile sunt femei. Nu suntem la fel. Si este ok. Ea va face lucrurile diferit, va vedea lucrurile diferit, va simti lucrurile diferit. Asa sunt lucrurile. In orice caz, tot trebuie sa faci un efort sa intelegi cum face, cum vede si cum simte lucrurile. Nu trebuie sa fii ca ea, insa daca o iubesti, ar trebui sa incerci sa o intelegi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri