Cum primavara, desi timida, isi intra usor in drepturi, m-am gandit sa va ajutam, pe voi cei dragi din viata unei familii cu bebelus prematur sa le fiti alaturi in continuare, dar sa-i si protejati in acelasi timp.

Daca este sezon de gripa, virus de raceala, te rog sa intelegi ca nu ne putem vedea, nu ne putem intalni. Virus respirator, la fel de sensibil sunt si la acesta si poate parea chiar infricosator pentru un bebelus nascut inainte de termen.

Bebelusii ca mine, ce s-au nascut la doar 36 de saptamani de sarcina, prezinta cel mai mare risc de complicatii, cum ar fi: bronsita, pneumonie, probleme de respiratie, care ne-ar putea duce iarasi la spital. Uneori efectele acestor complicatii pot fi fatale pentru multi dintre bebelusii ca mine.

Prevenirea raspandirii oricarui virus este foarte dificila. Virusul se raspandeste foarte usor prin aer, prin contact fizic, daca stranutati sau tusiti. Virusul poate trai de la 6 ore pe maini, pana la 12 ore pe alte suprafete. Acesta se transmite foarte usor, mai ales catre copilasi.

Asa ca, va rog sa ma intelegeti ca nu avem nevoie de vizitatori in aceasta perioada.

Va rog sa ii intrebati pe ai mei parinti care ar fi perioada optima pentru vizita si timpul sederii voastre la mine in casa. In unitatea de terapie intensiva am fost tinut intr-un loc calduros, fara lumina excesiva si foarte silentios. Am dormit foarte mult cat am stat in spital si trebuie sa fac la fel si acum, chiar de sunt acasa.

Daca eu dorm cand tu ma vizitezi, te rog sa respecti acest lucru. Prea multi stimuli in jurul meu m-ar putea duce inapoi la spital. Va rog sa-mi respectati spatiul, am nevoie de el.
Va rog sa intelegeti ca aceasta scrisoare nu a fost creata cu scopul de a supara pe cineva, este o modalitate simpla prin care sa va evidentiez ca eu chiar de sunt acasa, am nevoie de timp si intelegere din partea voastra pentru a creste.

Foto: bebe care scrie @ Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri