Mai mult de o bataie a inimii pe monitor? Bine ai venit in randul oamenilor foarte entuziasmati. Trage aer in piept, mamico... poti sa faci asta.

Diana Gamulescu - Expert Garbo

www.micolino.ro

Citeste si:
Horoscopul Babilonian: Descoperă Zeul care îți guvernează zodia în...
Horoscopul Babilonian:...

"Ei bine, uitati-va la asta". A spus doctorul indicand cu o bagheta spre ecranul ecografului. Eu si sotul meu eram acolo pentru o confirmare a sarcinii. "3 saci fetali! A exclamat doctorul, aratand catre cele 3 puncte minuscule de pe ecran. Doi dintre ei erau plini de viata, unul parea...tacut. Ah, dar acesta nu are batai cardiace. Aveti gemeni, draga mea!”.

"Eram foarte zambitoare dar in spatele zambetului se ascundeau mii de emotii. Eram entuzismati dar si speriati in acelasi timp. Gemeni? Desigur am stiut ca sansele sunt mai mari de a avea multipleti deoarece a fost fertilizare in vitro. Nu mi-am imaginat ca se va intampla asta, acum mai putin timp. "

Citeste si:
”Black Widow /Văduva neagră”, o incursiune în trecutul celei mai...
”Black Widow /Văduva neagră”,...

Acestea sunt cele mai des intalnite situatii pentru familiile care fac fertizarea in vitro, o metoda binecuvantata pentru cei care isi doresc copii si nu reusesc altfel. Insa, stiati ca doar in Romania se mai practica inca implantarea a 3 ovule fecundate in uter? Si ca in alte state aceasta practica a fost eliminata pentru a preveni nasterea prematura?

„Este normal sa te simti speriata, pentru ca vei fi mama a doi copii in acelasi timp, afirma medicul.” Trebuie sa luam in calcul si ca in ultimii 30 de ani rata nasterilor de gemeni a crescut, din 1000 de nasteri 33,3 sunt gemeni asa cum se intampla si in cazul meu si astfel, informatiile sunt mai la indemana acum.

Cand m-am intalnit prima data cu o viitoare mama de gemeni am incercat sa-i ofer o imagine realista a fenomenului. Va fi foarte greu. Femeile insarcinate cu multipelti au un risc mare de nastere prematura si alte dificultati. Nasterilor inainte de termen pot insemna multe zile in unitatea de terapie intensiva neonatala pentru unul sau ambii copii. Este dificil de prezis care dintre ei vor avea probleme.

De aceea, ca viitoare mama de multipleti trebuie sa fii pregatita pentru orice. Este ca o gimnastica emotionala pe care trebuie sa inveti sa o practici pana la momentul nasterii. Cu efort, sustinere perseverenta si optimism vei reusi. Asta s-a intamplat in cele mai multe cazuri.

Foto homepage: Gemeni via Shutterstock
Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri