27 Decembrie 2013 publicat în Familie 22 share-uri

Mai mult de o bataie a inimii pe monitor? Bine ai venit in randul oamenilor foarte entuziasmati. Trage aer in piept, mamico... poti sa faci asta.

Planul pentru o sarcina scurta (inainte de termen)

Mai mult de jumatate din mamicile cu gemeni au parte de nasteri premature, astfel incat trebuie sa te obisnuiesti si tu cu ideea. Achizitioneaza carucior si scaune auto pentru varsta de 30 de saptamani. Nasterea gemenilor poate avea loc cam pe la 35-36 de saptamani, spun doctorii. Gemenii identici prezinta un risc mai mare la nastere deoarece au o singura placenta.

Ia-o incet cu sesiunea de cumparaturi chiar daca nu ai intrat inca in travaliu.

Rezista!

Pentru majoritatea lucrurilor vei fi nevoita sa le cumperi in dublu exemplar, dar nu pentru toate. Poti incepe cu: o cadita, perna (dubla) pentru alaptat, leagan, scutece, patuturi,saltele, lenjerii, pompa de san si carucior dublu. Restul le mai poti cumpara pe parcurs ce micutii cresc.

Am constat ca uneori este util si un singur carucior, chiar daca ai gemeni. Pe unul il plimba tatal in brate, in timp ce celalalt este asezat in carucior. Pentru scaunele auto, aveti nevoie in mod obligatori de 2. Asociatii americana de pediatrie sustin ca multipletii sa doarma in paturi separate pentru a reduce riscul mortii subite a sugarului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Ghid pentru alegerea mobilierului interior Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Atentie cu somnul bebelusilor!

Se spune ca nu este indicat sa trezesti bebelusul atunci cand doarme. Ce te faci cu gemenii? Pai, daca se trezeste unul automat si celalat va fi treaz. Nou-nascutii ar tebui sa fie trezi cam 90 de minute de la primul somn. Timp in care ii hranesti, ii schimbi, te joci cu ei si ii pregatesti pentru urmatoarea runda de nani.

Ma simteam tare vinovata cand imi trezeam copii pentru ca trebuia sa- i hranesc, dar este necesara o programare cand vine vorba despre hrana celor mici.

Ia-o usor cu ingrijirea!

Ingrijirea gemenilor este o provocare pentru oricine mai ales cand vine vorba despre alaptat. Orice lapte matern, chiar si din sticla este foarte bun.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri