Dincolo de incercarea, nu intamplatoare, ci premeditata si spintecata in zeci de variante posibile si imposibile, prin care doi necunoscuti incearca sa se cunoasca, exista un motiv care ne determina sa acceptam o intalnire oarba. In iubire, nu obosim niciodata definitiv. Nu obosim niciodata sa o luam de la capat, sperand ca de data aceasta o sa fie bine, crezand in posibilitatea ca un necunoscut sa devina cea mai bine cunoscuta persoana din viata ta.

Sa le spun ca nu mai ma incanta deloc ideea de a-mi construi o noua relatie cand majoritatea s-au stins exact cand eu m-am aprins cel mai tare? Ca de fapt nici mie nu-mi place sa fiu singura, dar nu-mi place sa fiu trecuta pe o lista de asteptare? Ca fac parte din generatia ultimelor femei de pe pamant care se perpelesc acasa asteptand ca barbatul sa fie cel care face primul pas? Mda... as fi prea demodata. Mai bine sa o fac si pe asta, sa accept blind date-ul pe care ei mi l-au aranjat. Iubirea trebuie cautata, cucerita. Cel care si-o doreste trebuie sa porneasca hotarat pe urmele ei, inarmat pana in dinti cu rabdare si cu atitudine. Mai ales cu atitudine!

Scepticismul, cinismul si lipsa de incredere nu au ce cauta. Ele trebuie lasate la usa barurilor, cluburilor, cafenelelor, a internetului sau a unuia dintre locurile in voga despre care se presupune ca ar putea starni interesul persoanelor in cauza. Aaaa.. si ce sa nu mai fac? Sa nu plictisesc onoratul auditoriu pomenind prea mult despre iubirile mele decedat si ingropate, despre greseli. Si ce trebuie sa fac? Sa dau Cezarului ce este al Cezarului, nici macar sa nu ma gandesc sa fiu antisociala. Comunicare inainte de toate, restul de naturalete si spontaneitate o sa vina de la sine!

Recunosc insa ca au avut dreptate. Dincolo de incercarea, nu intamplatoare, ci premeditata si spintecata in zeci de variante posibile si imposibile, prin care doi necunoscuti incearca sa se cunoasca, exista un motiv care ne determina sa acceptam o “intalnire oarba”. In iubire, nu obosim niciodata definitiv. Nu obosim niciodata sa o luam de la capat, sperand ca de data aceasta o sa fie bine, crezand in posibilitatea ca un necunoscut sa devina cea mai bine cunoscuta persoana din viata ta.

Barbatul pe care l-am cunoscut eu era exact asa cum mi s-a prezis: un barbat placut si o companie pe masura. La fel de stanjenit de situatie ca si mine. Unul mai stangaci ca altul, fiecare incercand sa treaca peste stinghereala celuilalt. La mijlocul intalnirii- gheata sparta sau topita de caldura degajata de doi oameni care fac haz de necaz si de situatie.

Rezultatul intalnirii respective si a celor care au urmat nu a fost cel scontat de prieteni. Nu a luat nastere iubirea edenica si nici nu ne-am transformat subit in cuplul anului. Am fost si am ramas foarte buni prieteni, doi oameni ce se simt minunat unul in compania altuia. Atat... si nimic mai mult. M-am ales in schimb cu o bucurie nespusa de a intalni in drumul meu o prietenie frumoasa, cu o si mai mare deschidere catre viata, cu o si mai mare dorinta de a -mi lasa sufletul cuprins pana in panzele albe de fiecare nimic si tot al ei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri