Manipularea a fost privita in cele mai multe cazuri ca o arma negativa folosita in viata de zi cu zi.Exista insa unii care gasesc in manipulare o arma pentru a-si clarifica sentimentele sau pentru a conduce relatia respectiva in directia dorita.

Manipularea a fost privita in cele mai multe cazuri ca o arma negativa folosita in viata de zi cu zi. Daca in mediul profesional putem gasi si valente pozitive acordate acestei forme de convingere, intr-o relatie afectiva poate fi benefica sau nu tocmai pentru faptul ca legatura sentimentala dintre doi oameni ar trebui sa se bazeze pe sinceritate si iubire, si nu pe teste sau cuvinte stupide.

Exista insa unii care gasesc in manipulare o arma pentru a-si clarifica sentimentele sau pentru a conduce relatia respectiva in directia dorita. Bineinteles totul tine de optiune si de felul in care fiecare intelege iubirea.

Iata unele dintre cele mai intalnite forme de manipulare dintr-o relatie:

Manipularea emotionala - Se intampla deseori sa nu ne placa unii prieteni sau unele deprinderi ale partenerului. Si atunci in mod subtil, dar sigur, incepem sa il indepartam de prieteni, familie sau pur si simplu sa ii interzicem unele lucruri care odata ii placeau. De asemenea, in numele iubirii ii putem cere sa faca lucruri pe care nu si le doreste, dar pe care trebuie sa le duca la bun sfarsit pentru simplul fapt ca iubirea cere dovezi si pentru ca unul din parteneri ii induce celuilalt ideea ca niciodata nu va putea gasi pe altcineva mai bun.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Astfel de manifestari se intalnesc foarte des in relatiile in care unul iubeste mult mai mult decat celalalt si ajunge sa isi calce in picioare principiile, considerand ca face doar mici compromisuri. Tipul acesta de manipulare este foarte periculos pentru faptul ca in timp ne poate priva de increderea sau stima de sine si ne poate face sa credem ca fara dovezi cel sau cea de langa noi ne va parasi. Frustrarile se adancesc in timp si duc la despartire sau la singuratate in doi.

Gelozia ca arma de manipulare- Gelozia ca sentiment provocat sau simtit e considerat bun in unele cazuri, mai ales daca se incadreaza in unele limite. Intrebarea fundamentala ar fi daca dezvaluie ea iubirea adevarata sau daca ea este doar efectul imediat al unui orgoliu ranit. Stim cu totii ca atunci cand incepem o relatie totul este frumos si roz, pe parcurs sentimentele fie se consolideaza, fie cei doi parteneri se obisnuiesc unul cu celalalt.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate Școala Încrederii începe o Revoluție în Educație și încurajează românii să spună STOP bullyingului și violenței în școli

Si atunci... e oare gelozia o arma buna la inceput sau pe parcurs? La inceput e usor sa il faci pe celalalt gelos doar pentru a fi mai apropiat de tine, iar mai apoi simtul proprietatii poate fi atat de dezvoltat incat nu e foarte clar daca gelozia e un raspuns al iubirii sau al orgoliului. Atunci cand gelozia este folosita intentionat ca arma de manipulare, ea nu poate ascunde decat o relatie subreda si doi parteneri nesiguri ce au nevoie in mod constant de stimuli pentru a-si mentine relatia.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri