22 Aprilie 2013 publicat în Familie 1 share-uri

Iubesti cu adevarat sau e doar infatuare? 12 teste extraordinar de simple apartinand lui Chip Ingram care te vor ajuta sa faci diferenta intre iubire si infatuare, 12 teste pentru a afla daca ceea ce simti este dragoste adevarata.

Testul 10 al Dragostei: Testul Afectiunii

In iubire, afectiunea este exprimata mai tarziu in relatie, implicand exprimarea externa a atractiei fizice. In infatuare, afectiunea este exprimata timpuriu, cateodata chiar de la inceput, este de parere Chip Ingram. O afectiune exprimata prea devreme, chiar daca initial creeaza iluzia apropierii, da nastere unei apropieri artificiale si fragile.

Testul 11 al Dragostei: Testul Stabilitatii

Iubirea tinde sa reziste. Infatuarea se poate schimba brusc si imprevizibil. “In infatuare, bate vantul si esti indragostit. Bate vantul din nou si nu mai esti indragostit. Nu este asa cu iubirea adevarata. Iubirea adevarata este stabila. Exista un angajament. Testul stabilitatii poate fi aplicat cu dificultate unei relatii masurabile in zile sau saptamanii”, spune Chip Ingram.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Prestige Orchestra lansează piesa mirilor anului 2023. Ascultă „Ne unim destinele” Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Testul 12 al Dragostei: Testul Recompensei intarziate

Cele doua persoane indragostite care se afla intr-un cuplu nu sunt indiferente fata de timpul casatoriei lor, insa nu simt o dorinta irezistibila pentru ca acest lucru sa se intample in cel mai scurt timp posibil. Un cuplu infatuat are tendinta de a simti un impuls de a se casatori imediat, cat mai repede cu putinta. Amanarea este de netolerat pentru infatuati, considera autorul.

“Iubirea durabila este mai mult ca si cum ai sta acolo unde oceanul intalneste tarmul – valurile continua sa vina, iar si iar si iar. Nu fiecare val de emotie este la fel, dar tocmai asta este ceea ce o face sa fie interesanta si captivanta. Insa este nevoie de timp si angajament pentru a descoperi minunea unei relatii durabile.

Da. Valuri. Flux. Reflux. Si curgere. Dar cand stim ce este iubirea adevarata, stim de asemenea ca fluxul si refluxul si valurile se vor intoarce. Asa ca stai pe plaja! Invata “sa citesti valurile”. Prea multi oameni pleaca din relatiile lor fara sa-si fi udat macar picioarele”. Chip Ingram - www.familylife.com


Nota! Ideile de mai sus sunt si cele 12 teste ale iubirii sunt prezentate in cartea
“Love, Sex & Lasting Relationships”, de Chip Ingram.

Foto: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri