E Iubire sau e Infatuare? Cele 12 teste ale Dragostei Adevarate

12:04, 22 Aprilie 2013 publicat în Familie231 share-uri

Iubesti cu adevarat sau e doar infatuare? 12 teste extraordinar de simple apartinand lui Chip Ingram care te vor ajuta sa faci diferenta intre iubire si infatuare, 12 teste pentru a afla daca ceea ce simti este dragoste adevarata.

“Iubirea durabila este ca si cum ai sta chiar acolo unde oceanul intalneste tarmul – valurile continua sa vina, iar si iar si iar... Nu fiecare val de emotie este la fel, dar tocmai asta este ceea ce face ca totul sa fie interesant si captivant". Chip Ingram

Uneori NI SE PARE (avem impresia) ca iubim… Este ceea ce numim Infatuare. Alteori iubim cu adevarat...

Citeste si:
27 aprilie - Prima Super Lună a anului: Despre Forța mistuitoare a...
27 aprilie - Prima Super Lună...

Este ceea ce simti cu adevarat iubire sau este ceea ce putem cataloga cu numele de infatuare? Ce presupune insa iubirea si ce presupune infatuarea si cum putem face diferenta intre cele doua? Si de unde stim ca nu confundam una cu cealalta? In cartea "Love Sex, and Lasting Relationships", Chip Ingram ne propune 12 teste extrem de simple pentru a putea distinge intre iubire si infatuare si pentru a putea intelege daca iubim cu adevarat. Fiecare din aceste teste este astfel conceput incat sa ne ajute sa discernem intre Iubirea Adevarata si Infatuare.

Testul 1 al Dragostei: Testul Timpului

Iubirea creste si se dezvolta de-a lungul timpului. Infatuarea se retrage si se diminueaza in timp. Infatuarea poate exploda in fiecare moment, insa iubirea adevarata are nevoie de timp.

Citeste si:
Cât mai costă să mobilezi un apartament sau o casă? Planificatorul...
Cât mai costă să mobilezi un...

Testul 2 al Dragostei: Testul Cunoasterii

Iubirea creste dintr-o evaluare a tuturor caracteristicilor a celeilalte persoane. Infatuarea poate creste dintr-o cunoastere a numai uneia din caracteristicile celeilalte persoane.


Cateodata felul in care o anumita persoana arata sau modul in care se poarta intr-un anumit rol/ situatie iti poate da o idee distorsionata asupra caracterului acesteia, noteaza Chip Ingram pe site-ul www.myspace.com. Atractia functioneaza prin prisma unui anumit unghi. Dintr-un anumit punct de vedere, ai putea percepe persoana respectiva ca fiind perfecta, fara defecte. Iubirea adevarata are insa in vedere cunoasterea visurilor, nevoilor, dorintelor, sperantelor celeilalte persoane pentru a-l ajuta sa le transforme in realitate.

Testul 3 al Dragostei: Testul Concentrarii

Iubirea adevarata este centrata pe cealalta persoana. Infatuarea este centrata asupra ei insisi. Iubirea adevarata nu este interesata de ceea ce ar putea obtine, ci de ceea ce ar putea oferi. In iubirea adevarata atentia ta se concentreaza inspre ceea ce ai putea sa-i daruiesti celeilalte persoane, in timp ce infatuarea se bazeaza pe ceea ce ai putea tu sa primesti de la ea.

Testul 4 al Dragostei: Testul Singularitatii

Iubirea adevarata este centrata doar asupra unei singure persoane. Un individ infatuat poate fi “indragostit” de una sau chiar mai multe persoane simultan. In iubirea adevarata, individul se concentreaza inspre rezolvarea problemelor existente, mentinand fidelitatea, in timp ce in infatuare problemele vor fi mutate in alta parte, cu o alta persoana.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri