Mamele sunt fiintele speciale din viata oricarui copil. Copiii absorb precum niste buretei, invata nu doar limbajul ci conduita de viata in familiile lor.

12. Citeste-i carti in care eroii sunt si fetite si baietei. Cartile cu eroine sunt mai greu de gasit, dar cu siguranta te poti opri asupra catorva titluri. Daca nu, poti chiar tu sa inventezi povestioare in care eroina sa fie o fetita, poate chiar ea.

13. Incurajeaza-ti fata sa ia atitudine pentru ea insasi si sa nu dea inapoi in fata dificultatilor.

14. Invat-o sa fie activa, ca este normal pentru o femeie sa isi doreasca sa se afle in pozitii de lider.

15. Invat-o onestitatea si integritatea in relatii, purtandu-te ca atare. Onestitate si devotiune inseamna sa traiesti o viata in care valorile in care crezi sa fie mereu un reper de incredere. Traieste tu integritatea pe care speri ca si ea o va alege in viata.

16. Invat-o sa aiba putere asupra propriei sexualitati. Inca de cand este foarte mica, explica-i ca are un corp care ii apartine, apoi, pe masura ce creste, invata-o ca nu trebuie sa isi foloseasca corpul pentru a obtine iubire sau pentru a manipula pe ceilalti. Invat-o ca sexul este ceva normal, un act frumos si ca decizia de a face sau nu sex ii apartine si ca trebuie sa isi fie mereu credincioasa in aceasta privinta.

17. Invat-o si despre sexualitatea masculina. Este tentant sa o „pazesti” spunandu-i ca baietii sunt rai, ca sexul e ceva rau si ca "barbatii nu vor decat un singur lucru"... dar stim ca de fapt aceasta tactica nu functioneaza si afecteaza in mod negativ atat pe baieti cat si pe fete. Fetele ajung sa se teama de baieti si sa ii vada uni-dimensional. Invat-o ca respectul este "cheia" si ca atat fetele cat si baietii il merita si ca trebuie sa fie capabili sa il ofere.

18. Ascultati muzica impreuna. Aratati-i ce va place voua, dar lasati-o si pe ea sa va arate ce ii place ei. Muzica este probabil unul dintre cele mai curate moduri prin care oamenii stabilesc o conexiune adanca.

19. Inspirati-o cu modele feminine care exceleaza in domenii traditional masculine. De exemplu, aviatoarea Smaranda Braescu este una dintre numele romanesti de valoare. Nu ii spuneti niciodata ca nu poate face ceva fiidca este fata. Lasati-va fetita sa isi doreasca si sa intelega ca poate ajunge orice isi doreste.

20. Invat-o ca "nu inseamna nu", ca poate sa impuna anumite limite celorlalti, ca trebuie sa fie respectata din acest motiv si ca, din acelasi motiv, daca cei din jur ii spun „nu”, la randul lor trebuie sa fie respectati.

21. Permite-i sa se poarte foarte feminin daca simte acest lucru, dar nu ii impune nimic, daca simte sa se exprime mai "baieteste". Nu ii cumpara tot timpul lucrusoare roz, decat daca chiar ii place aceasta culoare. Daca ii place Spiderman, lasa-o sa se imbrace "in Spiderman".

22. Daca e inca micuta, adormi cu ea in brate din cand in cand. Iti va fi dor de aceste momente...

Iti mai recomandam si:

22 de sfaturi pentru mamele de baieti!

Cum sa ne alegem bona - din experienta unei mamici

Te iubeste mama... La mamma ti vuole bene!

13 lucruri LOL pe care le-am invatat de la mama


Foto: Wikipedia


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri