Pentru ca te iubesc, traiesc si pentru mine... Semnele dependentei de iubire/ relatie

12:01, 17 Ianuarie 2013 publicat în Familie53 share-uri

Invata sa iti iubesti partenerul de viata, nu sa traiesti pentru el. Invata sa nu mai fii dependenta de o relatie si sa-ti pui propriile nevoi si dorinte pe primul plan.

Esti dependenta de relatie daca inclini mai mult spre interesele partenerului de viata.

Esti inclinata mai mult inspre interesele partenerului de viata si nu spre cele proprii? Trebuie sa intelegi faptul ca una inseamna compromisul, iar alta sa renunti la propria fericire si la interesele pe care le-ai avut dintotdeauna. Nu este o idee deloc buna sa iti pui in balanta propriile valori sau dorinte doar pentru a-i face pe plac celuilalt. Intr-o relatie, atat tu, cat si partenerul trebuie sa fiti fericiti si sa va completati nevoile unul altuia.

Esti dependenta de relatie daca ii faci mereu pe plac.

Image © Shutterstock - 70502623_001

Citeste si:
Lidl România, în parteneriat cu rețeaua Băncilor pentru Alimente,...
Lidl România, în parteneriat...

Daca incerci constant sa iti multumesti partenerul de viata, sa ii faci pe plac, acest lucru inseamna ca esti implicata intr-o relatie de care esti dependenta. Viata de cuplu ar trebui sa fie lipsita de eforturi din ambele parti.

Esti dependenta de relatie daca prioritatile tale s-au schimbat.

Atunci cand esti dependenta de relatia in care esti implicata, iti concentrezi toate energiile asupra partenerului, motiv pentru care exista mari sanse sa renunti la viata sociala, la prieteni si chiar la familie. De ce? Pentru a te dedica total persoanei iubite si pentru a-i face pe plac. Totusi, gandeste-te bine - esti fericita intr-o astfel de relatie?

Citeste si:
Reguli pentru o comunicare excelentă și sănătoasă într-o căsnicie 
Reguli pentru o comunicare...

Evalueaza semnalele descrise in acest articol pentru a te cunoaste mai bine si pentru a-ti da seama cu adevarat daca esti implicata intr-o relatie care te face dependenta de partener.

Foto front si main © Shutterstock - 14162839

Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Lifesyle Feminin.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri