14 Ianuarie 2013 publicat în Familie 44 share-uri

Ea nu isi doreste un sot; isi doreste un iubit. De fapt, ea isi doreste mai multe iubiti, insa ii vrea pe toti ambalati in acelasi barbat.

“How to make your wife your mistress” este o carte publicata in anii ’70 (1972) si apartine autoarei Lois Bird. La prima vedere, este o carte care se doreste a fi un instrument de self-help pentru barbati, un ghid de sfaturi romantice menit a-i face pe acestia iubiti mai sensibili, mai afectuosi si mai pasionali. Intentia autoarei este de a dezvalui sexului tare al anilor ’70 gandirea si universul feminin si sensibil. In aceasta carte, Lois Bird pornea de la premisa ca sunt prea multe sotii si prea putine amante si ca cele doua nu se exclud reciproc… O sotie trebuie sa stie cum sa fie si amanta si mai ales sa-si pastreze sotul, gandea autoarea…

Unele afirmatii din carte sunt sexiste si par a servi barbatilor un prototip al femeii manipulatoare, inteligenta si priceputa in arta “manevrarii barbatului” si a gadilarii orgoliului sau masculin. Direct, autoarea sfatuieste barbatii cum ar trebui sa se comporte intr-o relatie pentru a-i aduce mai multe pasiune, tarie si viata. Indirect, promoveaza o femeie supusa si dispusa sa-i faca pe plac iubitului, femeia care nu este neaparat sincera fata de adevarata sa identitate si joaca “rolul” femeii care stie cum sa-si faca partenerul sa se simta “barbat” in preajma sa. La fel ca si o amanta, aceasta sotie este frumoasa, inteligenta, sexy, rabdatoare, pasionala, dornica sa placa si sa produca placere.

Chiar daca este o carte care se adreseaza barbatilor, suntem curioase sa auzim parerile femeilor cu privire la unele din afirmatiile autoarei Lois Bird. Am redat mai jos unele din afirmatiile care se regasesc in cartea lui Lois Bird. Va invitam atat pe voi, doamnelor, cat si pe voi, domnilor sa spuneti daca sunteti de acord cu ceea ce spune autoarea:

Lois Bird: Cum sa faci din sotia ta amanta ta

“Sunt femeie si acest lucru, fara indoiala, inseamna o multime de lucruri. Inseamna ca sunt asemanatoare tuturor celorlalte femei in multe privinte si probabil diferita in multe, insa cel mai important, inseamna ca nu sunt barbat. Nu gandesc ca un barbat, nu simt ca un barbat, si, in multe privinte, nu ma comport ca un barbat.

Fiecare femeie prefera sa-si construiasca fanteziile pornind de la amintirile a ceea ce a impartit cu iubitul ei... Noi femeile strangem amintiri la fel cum un avar isi strange monezile. Cu cat mai multe cu atat mai bine. Da-i iubitei tale fundamentele pe care se construiesc visurile si o sa ai langa tine o femeie care are cu ce sa se intretina si sa se simta bine.

Probabil ca cel mai mare secret de a tine o amanta acolo unde o vrei este construirea de amintiri. Nicio femeie care are un album mental dens de amintiri a unor nopti grozave si dimineti frumoase nu va incepe sa viseze in timpul zilei la un alt barbat. Un iubit priceput este un expert in a construi amintiri. Nu doar spera ca lucrurile se vor dovedi bune in cele din urma; el le si planuieste.

Stim ca putem castiga jocul baiat-fata decat atunci cand castigi si tu. Nimic nu poate fi mai stupid decat o batalie a sexelor.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri