De la atractia sexuala la iubirea cu sufletul nu este decat un singur pas, spun optimistii. Aventura de-o seara nu are cum sa se transforme intr-o aventura pe viata, sunt de parere pesimistii. Este putin probabil ca iubirile rezumate in minute sa-si schimbe subit unitatea de masura, dar nu imposibil, gandesc cei mai putin sceptici.

De la atractia sexuala la iubirea cu sufletul nu este decat un singur pas, spun optimistii. Aventura de-o seara nu are cum sa se transforme intr-o aventura pe viata, sunt de parere pesimistii. Este putin probabil ca iubirile rezumate in minute sa-si schimbe subit unitatea de masura, dar nu imposibil, gandesc cei mai putin sceptici. Iubirii la minut i-au fost atribuite denumiri diverse: aventura, escapada, iubire “one night stand”, iubire fulger, iubire care satisface si de multe ori iubire care incerca sa suplineasca iubirea adevarata.

Fie din teama de singuratate, fie din dorinta de a evada din bratele unei relatii care te lasa fara aer, fie pur si simplu pentru a-ti indeplini visul de iubire la care aspirai in secret sau poate pentru ca timpul nu este niciodata suficient ca sa-ti gasesti sufletul pereche (chiar si pentu o perioada scurta de timp) alegi o varianta mai putin traditionala a iubirii: iubirea la minut, acea iubire pe care o intalnesti intr-un moment neprevazut si pe care o traiesti intr-un mod total neprevazut.

O prietena care tocmai revenise din “concediul vietii ei” marturisea cu nostalgie ca a avut parte de cele mai frumoase momente din viata ei si ca nu regreta nici unul dintre minutele petrecute alaturi de un barbat... necunoscut. S-a simtit atat de libera cum nu s-a simtit niciodata in viata ei. “Sa vezi ca poate exista iubire fara frustrari, fara inhibitii, fara complexe sau fara orgolii si sa regreti ca ti-a fost dat sa traiesti asemenea clipe? Nu ai cum...”, adauga. M-am simtit de zece ori mai frumoasa, mai puternica, mai sensibila,mai vie si mai sigura pe mine. M-am simtit pur si simplu femeie.

In plina vara si caldura ne dorim o calda si plina iubire. Sezonul estival, plaja, apa marii, relaxarea, un sentiment al libertatii ce pluteste in aer, senzatia de a trai intens fiecare zi, dorinta de a te bucura de fiecare nimic cu placerea procurata de marile trairi toate aceastea inlocuiesc grijile, problemele si stresul cotidian. Spatiul si timpul par ca nu mai exista, nu mai esti decat tu si lumea ta, tu si visurile tale. Si in aceasta lume este loc si vreme pentru toate: pentru iubire, pentru reverie si meditatie, pentru iesirea din tipare, pentru a fi tu insati si pentru a savura minunea a ceea ce se numeste viata.

Nu condamn si nici nu aprob iubirile care vin si pleaca, incerc insa sa le inteleg fara a simti admiratie sau dispret pentru cei care se arunca in valtoarea lor. Gasesc suficiente motive si in favoarea si contra lor. Nu se poate numi iubire o iubire in care se judeca prea mult, spunea cineva si nu putini sunt cei care au trecut prin asa ceva. Sunt oameni care mai cred ca este suficiente sa privesti o persoana in ochi si sa-ti dai seama ca ea este cea aleasa. Sunt persoane care cred in relatiile cu o persoana care te intelege din priviri. Sunt persoane a caror intuitie si instinct nu dau gres atunci cand vine vorba de distinge iubirea pasagera de cea adevarata. Cati dintre noi pot face acest lucru insa? Ce te faci insa cand aceasta “pura nebunie” refuza sa ramana doar “nebunie”? Cand iubirea la minut are pretentii sa devina iubire de lunga durata?


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri