26 Noiembrie 2012 publicat în Familie 105 share-uri

Cu toate ca barbatii fug de casatorie, casnicia are numeroase efecte pozitive si benefice asupra barbatilor.

Cu toate ca barbatii fug de casatorie, casnicia are numeroase efecte pozitive si benefice asupra barbatilor. Iata 22 de lucruri interesante despre barbatii insurati, dar si despre beneficiile casatoriei asupra barbatilor

22 de lucruri pe care nu le stiai despre barbatii insurati

Barbatii casatoriti sunt mai putin antisociali. Conform unui articol publicat pe idiva.com (ale carui cele mai importante concluzii vi le prezentam mai jos), barbatii casatoriti manifesta mai putine trasaturi asociate cu tulburarile antisociale de personalitate (precum comportamentul social, minciuna, agresiunea, violenta, lipsa remuscarii etc).

Conform aceluiasi site, casatoria are un efect linistitor si calmant asupra barbatilor. Comparativ cu barbatii single, exista o probabilitate mai mica ca barbatii casatoriti sa comita ceva ilegal sau ilicit si se baga in mai putine belele.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Barbatii casatoriti reactioneaza negativ la criticism, se mai arata in revista idiva.com. Barbatii urmeaza principiul melcului atunci cand sunt criticati de sotia lor, avand tendinta de a se retrage in cochilia lor. Expertii maritali sunt de parere ca probabilitatea de a avea o casnicie fericita creste daca barbatii nu ar avea reactii negative imediate atunci cand partenera de viata emite o observatie/ critica/ nemultumire.

Barbati casatoriti insala in principal din motive emotionale. Chiar daca acest lucru nu este evident in multe cazuri, se pare ca 80% dintre barbati nu insala din motive sexuale. Expertii au descoperit ca si barbatii, ca si femeile, tanjesc dupa validare, caldura, intelegere si iubire.

Contrar a ceea ce se crede si se spune, daca totul decurge bine si sunt fericiti in micul lor paradis conjugal, sunt multe studii care arata ca barbatii casatoriti sunt dispusi sa fie fideli si sa nu insele. Probabilitatea ca un barbat casatorit sa-si insele sotie este aceeasi cu a experimenta o intarziere de avion, spun insa scepticii.... 

Barbatii casatoriti realizeaza importanta unei familii mai mult decat cei single. Chiar daca nu arata uneori, sunt dispusi sa faca orice pentru binele celor dragi.

Barbatii casatoriti iau mai putine decizii pripite si fac mai putine greseli decat barbatii single. Avand in vedere atat propria viata si viitor, dar si viitorul si vietile celorlalti membrii, barbatul casatorit invata sa fie precaut.

Barbatii casatoriti sunt mai responsabili decat cei single. Casnicia ii determina sa invete ce inseamna angajamentul si asumarea responsabilitatii. Fata de barbatii necasatoriti, cei casatoriti au un alt unghi din care privesc lumea: o fac cu mai multa maturitate si responsabilitate. A avea responsabilitatea unei familii ii determina pe barbati sa gandeasca mai clar si sa actioneze mai putin pripit, luand decizii colective potrivite.

Barbatii casatoriti fac mai mult sex.

Barbatii casatoriti fac mai mult sex decat cei single. Cercetatorii britanicii, in urma unui studiu realizat in 2006, au studiat obiceiurile sexuale ale barbatilor din 38 de tari. Conform statisticilor, in fiecare din cele 38 de tari, barbatii casatoriti aveau parte de mai mult sex decat cei single.

Conform unui studiu al Institutului Kinsey, atunci cand vine vorba de sexul marital, barbatii au mai multe orgasme decat femeile (91% comparative cu 64%). Conform aceluiasi studiu, 65% din sexul marital dureaza mai putin de 5 minute.

Barbatii casatoriti au o capacitate de rezistenta mai mare in fata cancerului.

Un alt studu norvegian ne arata ca pacientii bolnavi de cancer, divortati sau necasatoriti niciodata, au avut o rata de deces mai mare cu 11-16% fata de barbatii casatoriti.

Barbatii casatoriti au o inima mai sanatoasa

Inima este unul din cei mai important beneficiari a ceea ce numim casnicie. In cazul barbatilor, casnicia este cea care le prelungeste durata de viata, dar si sanatatea inimii. In urma cercetarilor, oamenii de stiinta japonezi au ajuns la concluzia ca barbatii care nu s-au casatoriti niciodata sunt de 3 ori mai predispusi sa moara de boli cardiovasculare decat barbatii casatoriti.

Barbatii casatoriti traiesc mai mult

Totodata, un raport de la Framingham Offspring Study in urma caruia au fost evaluati 3682 adulti pe o perioada de 10 ani, arata ca barbatii au o rata de viata mai mare cu 46% decat cei necasatoriti, chiar daca au fost luati in calcul si factori majori care declanseaza riscul cardiovascular major: varsta, kilogramele in plus, tensiunea, diabetul, colesterolul.

Barbatii casatoriti au mai multe sanse sa beneficieze de ajutor imediat in cazul unui atac de inima

Conform unui alt studiu canadian, exista o probabilitate mai mare ca barbatii casatoriti sa solicite ajutorul medical in cazul unui atac de inima decat barbatii care sunt single, divortati sau vaduvi. Acest beneficiu al casniciei nu a putut fi aplicat de cercetatori si in cazul femeilor.

Barbatii casatoriti au mai mult succes

Barbatii casatoriti sunt mai fericiti si se bucura de mai mult succes decat cei single. In urma unui studiu efectuat de o universitate din Virginia, barbatii casatoriti castiga cu 22% mai mult decat colegii lor single.

Barbatii casatoriti sunt mai sanatosi, mai fericiti si au un comportament mai putin agresiv

Sunt numeroase studii care certifica ca mariajul este benefic pentru sanatatea barbatilor. Cercetari anterioare arata ca barbati casatoriti traiesc mai mult, sunt mai fericiti si adopta un stil de viata mai sanatos decat barbatii single. De asemenea, exista sanse mai mici ca barbatii casatoriti sa adopte un comportament agresiv sau ilegal comparativ cu barbatii single.

Barbatii casatoriti au o sanatate mentala mai buna

Barbatii casatoriti sunt mai sanatosi din punct de vedere al sanatatii mentale, se arata pe www.health.harvard.edu. Se pare ca mariajul are in cazul barbatilor un efect pozitiv major asupra sanatatii mentale a acestora.

Barbatii casatoriti sunt mai putin depresivi

La pensie, barbatii casatoriti sunt mai putin depresivi si au un simt al satisfactiei si al implinirii mai ridicat decat barbatii necasatoriti.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri