De ce insa in contractul de casatorie nu este inclusa nicio clauza cu privire la pastrarea propriei identitati pe parcursul unei casatorii? Nu se pomeneste nimic de suportul emotional acordat in eventualitatea unei calamitati psihice. Nici in caz de transformare radicala a unuia dintre parteneri, nimic ce aduce a despagubire morala nu este specificat pe hartia magica. Nicio relatie nu dureaza insa o vesnicie. Sotul meu actual insa imi spune ca ma iubeste, dar comportamentul lui imi demonstreaza cu totul altceva.
Oamenii nu se pot schimba in bine? Intotdeauna am crezut ca da... se pot schimba, e drept, cu putin efort, compromisuri de ambele parti si multa, multa iubire. Se pot insa schimba in rau daca tu oferi aceleasi lucruri pe care le-ai oferit si pana acum? Intotdeauna mi-am spus ca nu. Viata insa m-a invatat ca da. Din diverse motive, unii oameni se schimba intr-atat de mult incat devin de nerecunoscut. Nu poti cere nimanui sa te iubeasca asa cum vrei tu sa fii iubit. Ai in schimb aceasta pretentie, fara sa o marturisesti celui iubit sau cel putin tie insati, si astepti ca celalalt sa-ti ofere dragostea la care visai. Nu stiu cat de mult poate iubirea sa schimbe destine, insa le poate influenta extrem de mult. In bine sau in rau, depinde de tipul de relatie care se construieste intre doi oameni, de sentimentele care se infiripa intre acestia si de statornicia acestora.

Ceea ce a fost, ceea ce este...

Va amintiti de acel moment unic din fata altarului in care doi oameni cu inimile fericite isi spun unul altuia da? Acel “da” venit de undeva din adancul sufletului, un “da” ce nu se adreseaza decat celui de langa tine, un “da” plin de insemnatate, un “da” echivalent cu “da, cred in tine”, “da, tu esti cel alaturi de care vreau sa-mi traiesc viata”... Un “da” incarcat de iubire rostit doar pentru el, barbatul ca iti raspunde la randul sau ca “da”, nu se va schimba, va ramane acelasi barbat indragostit nebuneste de tine.

Sotul meu cel de toate zilele ma iubea. Simteam asta. Sotul meu cel de toate zilele stia cum sa-mi ofere iubire. Sotul meu cel de toate zilele stia cum sa ma destinda cand veneam seara obosita de la birou. Sotul meu obisnuia sa ma faca sa rad atunci cand intuia ca sunt pe punctul de a izbucni in plans. Sotul meu era dur cu toti cei din jur, dar tandru cu mine. Stia cand sa ma surprinda, stia cand sa spuna cele mai frumoase cuvinte de dragoste. Eu stiam ca o sa am intodeauna un sprijin in persoana lui, stiam ca nu o sa ma lase niciodata singura atunci cand o sa-mi fie greu. Sotul meu s-a opus intregii sale familii atunci cand s-a casatorit cu mine. Sotul meu mi-a demonstrat cat de importanta sunt pentru el. L-am iubit pentru acest lucru. L-am iubit enorm pentru curajul sau de a lupta pentru noi. L-am iubit pe barbatul cu care m-am maritat.

Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri