In cadrul universitatii din Seattle, intr-un loc ce se numeste “Laboratorul Dragostei” (Love Lab), are loc un experiment interesant.
Experimentele din Laboratorul Dragostei au demonstrat ca “nimic nu ne afecteaza creierul emotional decat faptul de a ne simti instrainati emotional de cei de care suntem cel mai legati: partenerul de viata, copiii, parintii”, afirma David Servan-Schreiber in studiul “Vindeca stresul, anxietatea si depresi fara medicamente si fara psihanaliza”. In acest laborator s-a constatat ca orice cuvant rastit, orice grimasa ce aduce a dispret sau a antipatie, chiar daca un observator neavizat nici nu constientizeaza existenta lor, sunt mai mult decat suficiente pentru a produce batai mai rapide ale inimii ale persoanei careia ii sunt adresate. Un gest minuscul sau un cuvintel ironic aruncat in vant si inima poate ajunge la peste 110 de batai pe minut, frecventa cardiaca de baza fiind de aproxmativ 70 la barbati si in jur la 80 la femei. Si din moment ce creierul emotional este provocat astfel, capacitatea rationala a creierului cognitiv este anulata. Se pare ca barbatii sunt mai predispusi decat femeile la “inundatia afectiva” dupa cum o numeste Gottman. “Odata ce fiziologia acestora a fost activata, barbatii sunt inecati in emotii si nu mai gandesc decat in termeni de aparare si atat. Nu mai cauta o solutie sau un raspuns care ar putea calma situatia. Exista insa si multe femei care reactioneaza si ele in felul acesta”, conchide David Servan-Schreiber.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri