3 Aprilie 2012 publicat în Familie 17 share-uri

In ziua de azi este foarte dificil sa cumperi o casa si tocmai de aceea multe cupluri tinere aleg sa locuiasca cu parintii unuia din ei. Cuplurile inaintate in varsta se confrunta cu situatia in care parintii necesita ingrijiri din cauza batranetii si atunci ii iau in grija lor. Locuitul sub acelasi acoperis cu socrii poate duce la schimbari majore si la conflicte. Ce este de facut in aceasta situatie pentru a atenua starea de tensiune si pentru a evita neintelegerile?
Nu cauta motiv de cearta

Aceasta regula este in stransa legatura cu cea in care va sfatuiam sa va pastrati calmul. Nu este usor sa auzi tot felul de remarci rautacioase uneori, precum faptul ca mancarea ta nu e la fel de buna ca a mamei soacre, dar acesta nu trebuie sa fie un motiv pentru a va certa. Nu ii lasa sa iti ajunga la inima prin cuvintele rautacioase. Incercati sa va plastrati calmul. Daca aveti chef de cearta, motive se vor gasi cate in luna si in stele.. mereu.

Cere ajutor atunci cand ai nevoie

Parintii vostri au mai multa experienta de viata si au trecut uneori prin aceleasi probleme cu care si voi va confruntati acum. Nu ezitati sa le cereti o parere. Se vor simti foarte utili in ritmul acesta.

Nu ii judeca

Orice parinte greseste pentru ca e un om si, la fel ca oricare altul, e supus erorii umane. Desigur si socrii au defecte, tot felul de minusuri, dar acest lucru nu inseamna ca nu au si calitati. Incearca sa vezi mereu partea plina a paharului si incearca sa ii intelegi si sa ii cunosti mai bine. Nu ii judeca dupa aparente sau pentru ca nu ai fost niciodata in situatia lor si nu stii cum ai fi reactionat.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume Kaufland România a plantat o pădure egală cu numărul de angajați la Scorțeni, județul Prahova

Respecta-i pe ei si dorintele lor

Daca te aflii in casa lor acum, trebuie sa te comporti ca atare pentru ca esti un.. oaspete. Respecta regulile pe care ei le au si ajuta-i la treburi chiar si atunci cand nu te roaga. Iar daca socrii sunt in casa voastra, atunci trateaza-i respectuos ca pe musafiri.

Spune-le ce ai de spus

Comunicarea deficitara duce mereu la conflicte. Daca gandurile si vorbele tale ajung la socrii tai numai prin intermediul partenerului tau, nu e un lucru tocmai bun si e cazul sa te astepti sa aiba loc tot felul de neintelegeri. Daca exista aspecte pe care ai vrea sa le comunici socrilor tai, cea mai buna metoda este de a vorbi direct cu ei. Este foarte important sa gandesti lucrurile la rece, sa stii exact ce le vei spune si cum le vei spune. Cel mai potrivit este sa adopti un ton politicos.

Garbo.ro iti recomanda mai multe articole despre tine si familia ta:

Socrii toxici. Strategii pentru protejarea casatoriei

Cum sa te intelegi cu socrii

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi mai multe informatii despre tine si familia ta.

Garbo.ro te invita la comentarii: Tu ce solutii ai gasit pentru a atenua conflictele cu socrii?

Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri