28 Martie 2012 publicat în Familie 133 share-uri

Responsabilitatea unui camin curat, ingrijit si armonios apartine intregii familii, nu a unui singur membru care este, de cele mai multe ori, femeia. Asadar, iata cateva idei simple prin care o femeie isi poate mobiliza intreaga familie atunci cand vine vorba de treburile gospodaresti.

Eu fac, tu faci: Cele 7 reguli de responsabilitate in relatia de cuplu

Responsabilitatea unui camin curat, ingrijit si armonios apartine intregii familii, nu a unui singur membru care este, de cele mai multe ori, femeia. Femeile invata inca din copilarie sa isi poarte de grija, sa isi ingrijeasca hainele, sa isi curete camera, sa isi infrumuseteze corpul etc. Pe masura ce creste, atributiile sale se inmultesc: are grija de sot, de casa, de copii.. si mai are si slujba. Da, femeile sunt niste luptatoare dar acest lucru nu inseamna ca nu au nevoie de o mana de ajutor sau ca trebuie sa faca totul fara un pic de ajutor. Membrii unei familii trebuie sa inteleaga ca nu femeia este singura responsabila pentru treburile casei iar ajutorul este optional.

Asadar, iata cateva idei simple prin care o femeie isi poate mobiliza intreaga familie atunci cand vine vorba de treburile gospodaresti:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hai să-i scoatem pe copii dintre pereții ăia! EXCLUSIV Sfaturile primei românce care a cucerit vârful Annapurna pentru copiii care vor să facă alpinism: Să înceapă gradual, să nu se implice din prima în ceva dificil Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Curatenia in casa

Toti membrii unei familii locuiesc in aceeasi casa, deci toti au responsabilitatea de a face si a pastra curatenia caminului. Cea mai buna solutie pentru a mobiliza intreaga familie la curatenie este sa se stabileasca o zi in care sa se faca acest lucru, prezenta sa fie obligatorie si sa se alcatuiasca o lista cu indatoririle fiecaruia.

Fiecare membru al familiei poate sa isi adune hainele murdare si sa le puna la spalat, poate sa isi faca ordine in birou, in jucarii (acolo unde cazul), sa isi stearga praful de pe mobilier, sa dea cu aspiratorul si sa spele pe jos. Aceste sarcini ii vor mobiliza toti membrii familiei la lucru si, cel mai important, ii va invata cat de important este sa tina curatenia si sa o respecte pentru ca ei au fost cei care au muncit.


Treburile zilnice

Pentru spalat vase sau chiuveta si dus gunoiul nu exista o singura zi din saptamana cand ar trebui rezolvate. Ele trebuie facute in fiecare zi. Nu este cazul sa faceti o lista astfel incat fiecare membru al familiei sa duca gunoiul pe rand sau sa spele vasele. Pur si simplu cel care observa primul gunoiul il poate duce si, de asemenea, vasele trebuie spalate de fiecare data dupa masa - desigur, exceptiile regulei apar atunci cand se merge in vizita.In cazul copiilor, pentru a-i motiva intr-un fel pot fi recompensati cu desertul lor preferat, cu bani de buzunar etc.

Nu fugiţi de necazuri şi nici nu le căutaţi şi nici nu treceţi peste ele Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit 13 Mantre pentru a trăi fiecare zi cu liniște în suflet, gânduri pozitive în minte și iubire în inimă

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri