Socrii toxici exista in multe forme. Exista Criticul, cel care de-abia asteapta sa ne spuna cu ce gresim; Autoritarul, care incearca sa ne controleze viata; Acaparatorul, care are pretentii permanente asupra timpului nostru si Stapanii Haosului, ale caror numeroase probleme trebuie sa le rezolvam. Este posibil ca frustrarea produsa de socrii enervanti sa ne afecteze relatia cu partenerul de viata.

Socrii toxici exista in multe forme. Exista Criticul, cel care de-abia asteapta sa ne spuna cu ce gresim; Autoritarul, care incearca sa ne controleze viata; Acaparatorul, care are pretentii permanente asupra timpului nostru si Stapanii Haosului, ale caror numeroase probleme trebuie sa le rezolvam. Este posibil ca frustrarea produsa de socrii enervanti sa ne afecteze relatia cu partenerul de viata. In aceasta carte, Susan Forward explica complexitatea problemei socrilor, un triunghi care ne forteaza sa intram intr-o lupta cu partenerul pentru loialitate si sprijin.

Autoarea arata modul in care socrii isi manipuleaza adesea copiii pentru a obtine ceea ce vor si ne ajuta sa intelegem dificultatile carora le este supus astfel partenerul nostru. Pornind de la istorii reale ale barbatilor si ale femeilor care se lupta sa se elibereze de comportamentul distructiv al socrilor, Forward ofera strategii extrem de eficiente prin care sa determinam partenerul sau partenera sa ne apere, sa stabilim limite rezonabile si, cel mai important, sa ne protejam casnicia. Aceste strategii nu ne vor transforma socrii toxici in unii de vis, dar ne vor ajuta sa ne mentinem sanatatea psihica, respectul fata de noi si, mai ales, relatia cu persoana alaturi de care am ales sa ne petrecem viata.

Susan Forward este psihoterapeut, conferentiar si a lucrat in numeroase clinici de psihiatrie din sudul Californiei. A scris numeroase carti printre care se numara Men Who Hate Women and the Women Who Love Them, si Santajul Sentimental, aparuta la Editura Trei. Pentru mai multe informatii o puteti gasi la adresa fsusan@aol.com sau puteti vizita site-ul www.susanforward.com.

Autor: Susan Forward; Traducere de: Ioana Badulescu

Carte aparuta la Editura Trei; Colectia: Psihologie practica


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri