Buna intelegere si armonia intr-un cuplu devin din ce in ce mai rare in cuplurile moderne si pe buna dreptate se poate spune ca cei care se bucura de liniste in cuplu se numara prin cei favorizati de soarta.
In opinia acestuia, adevarata problema a unui cuplu este reprezentata nu de conflictul in sine, ci de felul in care este rezolvat acesta. “Daca nu dai frau liber maniei si nu te manifesti cumva, ajungi sa ai resentimente fata de cel care te-a atacat”, adauga acesta. Pe o perioada de 17 ani, Harburg si colegii sai au studiat 192 de cupluri casatorite cu varsta cuprinsa intre 35-69 de ani, concentrandu-se pe compartamentul considerat nedrept de catre persoana atacata. Daca partenerul considera ca celalalt a inceput cearta de la un motiv perfect plauzibil, atunci furia sa nu mai este atat de intensa. Pornind de la situatiile ipotetice in care cuplurile casatorite se confrunta cu probleme, Harburg a impartit cuplurile in patru mari categorii: cuplul in care ambii partenerii isi expun agresiv punctul de vedere; cuplul in care sotul da frau liber maniei sale, iar sotia tace; cuplul in care sotia isi manifesta mania, iar sotul si-o reprima si cupluri in care amandoi tac, tinandu-si furia sub control.

In cei 17 ani, in cazul a 26 de perechi care se incadrau in ultima categorie, a celor care isi reprima mania, s-au inregistrat 13 decese, iar in cazul celorlalte 166 de cupluri decesele au fost in numar de 41. In 27% dintre cuplurile apartinand acestei categorii a decedat unul dintre soti, iar in 23% au decedat ambii soti. Pe de alta parte, in 6% dintre cuplurile care apartin primelor trei grupuri, au decedat ambii parteneri, iar in 19% dintre aceleasi cupluri a fost inregistrat decesul unuia dintre parteneneri. Conform studiului, perechile care isi exteriorizeaza mania au sanse mai mari de a-si prelungi durata vietii decat cuplurile care incearca sa-si tina mania sub control. Asadar, nu ezitati sa va manifestati sentimentele si sa va descarcati mania pe care ati acumulat-o impotriva partenerului mai ales daca stiti ca aveti dreptate. S-ar putea sa mai adaugati ceva timp vietii voastre...
Retail jobs

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri