24 Februarie 2012 publicat în Familie 102 share-uri

Atunci cand iubim avem o stare de bine generala care ne face sa vibram si sa stralucim. Dar ce altceva mai stim despre dragoste? Iata 20 de lucruri uimitoare despre iubire.

9. “Tie the knot” sau a-si face nodul este o expresie americana echivalenta “a-si pune pirostriile” de la noi. Interesant este ca fetele musulmane trimit mesaje iubitilor lor folosindu-se de noduri foarte complicat de dezlegat.

10. Cercetatorii de la Universitatea Syracuse din SUA au spus ca ne ia doar o cincime dintr-o secunda pentru a ne indragosti.


11. Cel mai vechi cantec despre dragoste a fost scris acum 4.000 de ani.

12. Dragostea dureaza doar un an din cauza creierului care nu poate sa functioneze la nersfarsit intr-o stare de paradis romantic. Odata cu disparitia acestui tip de dragoste, atasamentul si iubirea stabila intra se instaleaza.

13. Platon sugera intr-una din operele sale ca oamenii au fost hermafroditi la inceput, adica o fiinta pe jumatate barbat si pe jumatate femeie. Aceste creaturi erau puternice iar zeii se temeau ca ii vor detrona, asa ca Zeus i-a separat. Separarea le-a dus multa tristete si durere, insa, datorita lui Eros, unii din ei s-au reintalnit si s-au iubit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi

14. Pupila se poate dilata pana la 45% atunci cand persoana respectiva experimenteaza placerea.

15. Unii psihologi cred ca noi cautam in partener pe parintele de sex opus pentru ca dorim sa ne rezolvam anumite probleme pe care le-am dezvoltat atunci cand eram mici. Potrivit lor, subconstient cautam sa rezolvam problemele din copilarie la maturitate.

16. Atunci cand o persoana se indragosteste, partea frontala a creierului elibereaza multa dopamina, determinand o secretie si mai mare de dopamina. Cu cat mai multa dopamina exista, cu atat sentimentele sunt mai puternice. Procesul este asemanator cu cel al consumului de cocaina.


17. Un studiu al Universitatii Rice din SUA a scos la iveala faptul ca partenerii dintr-un cuplu stabil pot simti frica, fericirea si dorinta partenerului prin… miros.

18. Barbatii care isi saruta nevestele de dimineata traiesc cu cinci ani mai mult decat cei care nu fac acest lucru.

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli ”Un elev exemplar” – presa sârbă despre adolescentul care a deschis focul într-o școală din Belgrad

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri