Cei mai odiosi 100 criminali romani

12:07, 20 Iulie 2009 publicat în Entertainment

Antologia de fata isi propune sa-i prezinte pe cei mai odiosi 100 de criminali romani, terifiantele povestiri incepand cu a doua jumatate a secolului al XiX-lea, trec prin celebrele cazuri ale lui Stefan Vasile Terente si Ion Rimaru, doua minti criminale ale caror actiuni au socat mapamondul, si termina cu evenimente inca proaspete in constiinta publica.

Colonelul Traian Tandin este un reputat ofiter judiciarist si un indragit scriitor. Experienta in afaceri judiciare, arhivele stranse de-a lungul anilor si talentul literar concretizandu-se prin semnarea a peste saizeci de titluri, fiecare cu un real succes (in tara si strainatate), atat de librarie cat si de prestigiu.

Antologia de fata isi propune (si reuseste pe deplin) sa-i prezinte pe cei mai odiosi o suta de criminali romani, terifiantele povestiri incepand cu a doua jumatate a secolului al XiX-lea, trec prin celebrele cazuri ale lui Stefan Vasile Terente si Ion Rimaru (pentru a da numele a doar doua minti criminale ale caror actiuni au socat mapamondul) si termina cu evenimente inca proaspete in constiinta publica.

Esenta acestei carti, lasand deoparte teribilele acte de cruzime, intregul angrenaj din spatele anchetelor politienesti, nu de putine ori dificultatea de a gasi faptasul inainte ca acesta sa comita o noua crima, marturiile socante ale odiosilor asasini, poate fi tradusa prin relatia dintre fapta savarsita si pedeapsa, umana, cuvenita.

Citeste si:
Studiu: aproape 4 din 10 români din mediul urban spun că încrederea...
Studiu: aproape 4 din 10...

Relatia, fateta a insusi echilibrului lumii, dintre crima si pedeapsa (capodopera dostoievskiana aici se poate spune ca isi are punctul incipient) este un fundament pe care societatea omeneasca poate continua sa existe.

Colonelul Traian Tandin este un cunoscut politist prin reusitele profesionale multiple, fiind un reputat ofiter judiciar, discipol al marelui criminalist, general de brigada, Dumitru Ceacanica. Experienta politieneasca a „Comisarului TT”, cum este supranumit, nu poate decat sa-i fie de folos in realizarea proiectelor editoriale complexe pe care si le propune. Numarul impresionant de scenarii si carti (peste 60) semnate de Tandin tradeaza, in primul rand, pasiunea reala a acestuia pentru meseria de detectiv.

Citeste si:
7 acțiuni concrete pentru salvarea mediului
7 acțiuni concrete pentru...

Autor carte: Traian Tandin
Colectia: Diverse; Categoria: Thriller

Editura Tritonic


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri