13 Aprilie 2012 publicat în Entertainment 144 share-uri

Odata cu nasterea cinematografiei, asa cum au facut prin intermediul picturii, oamenii au simtit nevoia de a reda viata si patimile lui Iisus Hristos. Asa s-au nascut cateva dintre capodoperele cinematografiei, asa s-au nascut filme care ne-au marcat existenta.

5. Ultima ispita a lui Iisus (r. Martin Scorsese, 1988)

"O viziune noua asupra Noului Testament, filmul lui Scorsese este de fapt povestea ultimei perioade din viata lui Isus, din perspectiva personajului uman si nu a celui biblic. Desi cronologic sunt respectate toate etapele biblice ale povestirii, filmul adauga o alta latura povestii, un exercitiu filosofic in care se pune intrebarea... cum ar fi evoluat lucrurile daca Isus ar fi cedat ispitei?", scrie acelasi site romanesc de cultura cinematografica Cinemagia.ro.

Filmul poate fi vazut integral si online

6. Iisus (r. Serge Moati, 1999)

Acesta este cel mai celebru film al lui Moati. Regizorul francez ne-a daruit un portret cald si iubitor al lui Iisus, diferit de celelalte ecranizari cu care eram obisnuiti.

Mantuitorul este vazut ca un tanar plin de viata, deloc asemanator cu imaginea ascetica si abstracta propusa in mod traditional.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

7. Regele regilor (r. Nicholas Ray, 1961)

Regele regilor (King of Kings) este primul film hollywoodian despre Iisus. Filmul este apreciat pentru ca il prezinta pe Iisus ca o figura istorica, ce a trait intr-o perioada tulbure. Filmul portretizeaza conflictul dintre pragmatismul materialist simbolizat de romani si idealismul spiritual reprezentat de Iisus si discipolii sai.

Filmul poate fi vazut si online, pe YouTube

Trailerul filmului 'Regele regilor':

Garbo iti mai recomanda si:

Filme gratuite pentru copii

Saptamana patimilor: Ghid spiritual al traditiilor si obiceiurilor romanesti in prag de sarbatoare

Evanghelia dupa Iuda


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri