13 Aprilie 2012 publicat în Entertainment 144 share-uri

Odata cu nasterea cinematografiei, asa cum au facut prin intermediul picturii, oamenii au simtit nevoia de a reda viata si patimile lui Iisus Hristos. Asa s-au nascut cateva dintre capodoperele cinematografiei, asa s-au nascut filme care ne-au marcat existenta.

Multi dintre noi nu vom uita cu siguranta, portretul lui Iisus intruchipat de regizorul Franco Zeffirelli in miniseria "Iisus din Nazaret". Este filmul care deschide aceasta enumerare despre cele mai deosebite filme cu Iisus. Strangeti-i pe cei dragi aproape si... vizionare placuta!

1. Iisus din Nazaret (r. Franco Zeffirelli; 1977)

Iisus din Nazareth este o miniserie coproductie Italia-Marea Britanie, cel mai cunoscut film despre Iisus si viata sa. Sunt acele imagini ce ne-au ramas intiparite pe retina... Iar aceasta nu ar fi fost posibil fara tehnica regizorala a lui Franco Zeffirelli si a intruchiparii personajului "Iisus", de catre actorulRobert Powell.

Filmul poate fi revazut si online, cu subtitrare in limba romana

Trailerul filmului Iisus din Nazaret de Franco Zeffirelli:

2. Patimile lui Hristos (r. Mel Gibson, 2004)

Iti trebuie mult curaj sa vezi acest film, cu toate acestea, lung-metrajul lui Mel Gibson este foarte apreciat si lasa cele mai adanci urme. Filmul surprinde ultimele 12 ore din viata lui Iisus, regizorul Mel Gibson respectand textul biblic. Gibson a reusit sa ne introduca in atmosfera acelor vremuri iar "Patimile" sunt redate in stil realist.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaica pentru evrei, inclusiv pentru Hristos si ucenicii sai si latina vulgara pentru romani. Greaca, vorbita in general de catre intelectualii timpului, nu este la fel de relevanta pentru subiectul filmului, noteaza Cinemagia.ro. Actrita Maia Morgenstern a jucat in acest film rolul Mariei - mama lui Iisus.

Filmul poate fi vazut integral si online.

Trailerul filmului Patimile lui Hristos:

3. Evanghelia dupa Matei (r. Pier Paolo Pasolini, 1964)

Desi "Iisus din Nazareth" al lui Zeffirelli este cel mai celebru film cu tematica biblica, "Evanghelia dupa Matei" al lui Pasolini este considerat a fi cel mai deosebit, scrie Cinemagia.ro, citand mai departe si opinia regretatului critic de film Alex-Leo Serban: "Exista un singur film cu adevarat exceptional despre Isus: se numeste Evanghelia dupa Matei". Nu e deloc intamplator ca un regizor provenit dintr-o tara dominata de imagini biblice create de mari artisti a putut sa intruchipeze portrete atat de puternice ale personajelor din Evanghelia dupa Matei. In filmul lui Pasolini, frescele lui Giotto au prins viata...

Trailerul filmului Evanghelia dupa Matei de Pier Paolo Pasolini:

Puteti vedea filmul Evanghelia dupa Matei integral si online.

4. Golgota (r. Julien Duvivier,1935)

Golgota este primul film sonor despre viata lui Iisus si de asemenea, este considerat a fi o capodopera cinematografica. Julien Duvivier a depasit cu mult tehnica regizorala a timpului si astfel, acest film ramane o referinta in istoria filmului. Titlul sau initial a fost "Ecce Homo". Filmul vorbeste despre ultima saptamana din viata lui Iisus. Muzica a fost compusa de catre Jacques Ibert.

Suita de Jacques Ibert din filmul Golgota:

Foto fr si main: De la AlmostJesus.com /Shutterstock

Cititi continuarea pe pagina urmatoare >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri