12:04, 13 Aprilie 2012 publicat în Entertainment180 share-uri

Odata cu nasterea cinematografiei, asa cum au facut prin intermediul picturii, oamenii au simtit nevoia de a reda viata si patimile lui Iisus Hristos. Asa s-au nascut cateva dintre capodoperele cinematografiei, asa s-au nascut filme care ne-au marcat existenta.

Multi dintre noi nu vom uita cu siguranta, portretul lui Iisus intruchipat de regizorul Franco Zeffirelli in miniseria "Iisus din Nazaret". Este filmul care deschide aceasta enumerare despre cele mai deosebite filme cu Iisus. Strangeti-i pe cei dragi aproape si... vizionare placuta!

1. Iisus din Nazaret (r. Franco Zeffirelli; 1977)

Iisus din Nazareth este o miniserie coproductie Italia-Marea Britanie, cel mai cunoscut film despre Iisus si viata sa. Sunt acele imagini ce ne-au ramas intiparite pe retina... Iar aceasta nu ar fi fost posibil fara tehnica regizorala a lui Franco Zeffirelli si a intruchiparii personajului "Iisus", de catre actorulRobert Powell.

Citeste si:
Machiajul de film, arta care spune povești: 26 de transformări...
Machiajul de film, arta care...

Filmul poate fi revazut si online, cu subtitrare in limba romana

Trailerul filmului Iisus din Nazaret de Franco Zeffirelli:

Citeste si:
Cultura acceptării necondiționate
Cultura acceptării...

2. Patimile lui Hristos (r. Mel Gibson, 2004)

Iti trebuie mult curaj sa vezi acest film, cu toate acestea, lung-metrajul lui Mel Gibson este foarte apreciat si lasa cele mai adanci urme. Filmul surprinde ultimele 12 ore din viata lui Iisus, regizorul Mel Gibson respectand textul biblic. Gibson a reusit sa ne introduca in atmosfera acelor vremuri iar "Patimile" sunt redate in stil realist.

Toate personajele din film sunt surprinse vorbind limbile pe care le-ar fi vorbit atunci. Aramaica pentru evrei, inclusiv pentru Hristos si ucenicii sai si latina vulgara pentru romani. Greaca, vorbita in general de catre intelectualii timpului, nu este la fel de relevanta pentru subiectul filmului, noteaza Cinemagia.ro. Actrita Maia Morgenstern a jucat in acest film rolul Mariei - mama lui Iisus.

Filmul poate fi vazut integral si online.

Trailerul filmului Patimile lui Hristos:


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri