Goran Bregovic Concerteaza la Golden Capathian - Ploiesti European Film & Fair

Un concert-eveniment si proiectia comediei anului 2011 in Romania se numara printre surprizele primei editii al evenimentului Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair.

Goran Bregovič si „Ursul” lui Dan Chisu vor incheia prima editie a Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair . GOLDEN CARPATHIAN PLOIESTI EUROPEAN FILM & FAIR este primul targ romanesc dedicat industriei cinematografice, organizat in Romania de Primaria Municipiului Ploiesti, Ministerul Culturii, Centrul National al Cinematografiei, RADEF Romania Film, Asociatia pentru Integrare Culturala Europeana si TVR Coproducator.

Prima editie se va desfasura in perioada 25 - 28 august la Ploiesti si este dedicata exclusiv productiilor est-europene. Organizatorii isi propun ca, in cadrul acestui eveniment inedit, regizorii, producatorii, distribuitorii si alti reprezentanti ai industriei filmului est-european sa se intalneasca intr-o atmosfera profesionista, sa-si prezinte filmele, sa vanda sau sa achizitioneze drepturi de difuzare sau productii ori sa-si gaseasca coproducatori pentru viitoare productii.

Sambata, 27 august 2011 va fi proiectat filmul „Ursul”, in regia lui Dan Chisu, a carui coloana sonora poarta semnatura muzicianului Goran Bregovič.

Pe ecranul gigant din Parcul Central din Ploiesti va fi proiectat, in afara competitiei pelicula „Ursul”, un road-movie plasat in Romania anilor ‘90. Noul director al Circului de Stat incearca sa rezolve problemele financiare ale institutiei prin vanzarea singurului urs – batran si pe moarte – unui vanator german. Insa, manati de pasiunea pentru meserie si de dragostea pentru urs, artistii circului se impotrivesc directorului si il urmaresc pe acesta pana in locul unde urma sa aiba loc tranzactia. Aventurile pline de neprevazut prin care trec ursul, angajatii circului si toti cei ce le ies in cale fac din „Ursul”, comedia anului 2011 in Romania.

Duminica, 28 august 2011, incepand cu ora 21.00, faimosul artist Goran Bregovič va urca pe scena din parcul central din fata Primariei Ploiesti, alaturi de Wedding and Funeral Orchestra, intr-un spectacol menit sa celebreze legatura dintre muzica si film.

Invitatii si spectatorii vor avea prilejul sa se delecteze cu unele dintre cele mai cunoscute piese ale artistului, incluse pe albume devenite celebre, precum „Tales and songs from weddings and funerals” (2002), „Balkanica” (2000), „Silence of the Balkans” (1998), „Song book” (2000), „Music for films” (2000), „Ederlezi” (1998) sau „Underground” (1995), cat si piese din coloana sonoa a filmului regizat de Dan Chisu.

Goran Bregovič revine in Romania, locul unde a declarat ca ii place sa concerteze si unde a fost ultima oara prezent la Sibiu, chiar in luna mai a acestui an. De-a lungul carierei sale de muzician, Bregovic a semnat coloane sonore care l-au propulsat rapid printre cei mai bine cotati compozitori de muzica de film. Printre acestea se numara cele realizate pentru filmele regizorului Emir Kusturica: „Vremea tiganilor”, „Arizona Dream” si „Underground”.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri