"Din dragoste, cu cele mai bune intentii", regizat de Adrian Sitaru, a castigat premiul pentru cea mai buna regie si pentru cel mai bun actor la Festivalul de film de la Locarno, unul dintre cele mai vestite evenimente de gen din lume.

Lungmetrajul “Din dragoste, cu cele mai bune intentii”, scris si regizat de Adrian Sitaru, a castigat doua premii importante la cea de-a 64-a editie a Festivalului de la Locarno, care s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute: Premiul pentru cea mai buna regie – Adrian Sitaru si Premiul pentru cel mai bun actor – Bogdan Dumitrache. Juriul competitiei oficiale a fost prezidat de producatorul de film portughez, Paulo Branco.

Adrian Sitaru este regizor, scenarist si producator. Lungmetrajul sau de debut, "Pescuit sportiv", a primit doua distinctii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, Premiul Juriului la cea de-a doua editie a Festivalului de Film Estoril, in 2008, dar si Marele Premiu al sectiunii New Voices la Festivalul International de Film de la Palm Springs.

“Din dragoste cu cele mai bune intentii” spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. Dupa ce mama lui (Natasa Raab) este internata in spital in urma unui accident vascular cerebral, viata lui Alex iese de pe fagasul normal. La spital, Alex se gaseste prins intr-un spectacol burlesc plin de personaje neasteptate si evenimente surprinzatoare. Incercand sa gestioneze situatia tinand cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el isi imagineaza noi scenarii in care mama lui ar putea fi ranita. In timp ce aceasta pare sa se simta bine, Alex face o serie de greseli si totul din dragoste, cu cele mai bune intentii.

Kudika Tarot

Pelicula “Din dragoste, cu cele mai bune intentii” este cel de-al doilea succes al regizorului Adrian Sitaru la Locarno, dupa ce scurtmetrajul sau “Valuri” a castigat in 2007 “Leopardul de Aur” in sectiunea "Leopards of Tomorrow". La festival au fost prezenti regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Alina Grigore, producatorul Ada Solomon, co-producatorul Monica Lazurean-Gorgan si directorul de imagine Adrian Silisteanu.

Bogdan Dumitrache este absolvent al Academiei de Teatru si Film din Bucuresti si s-a afirmat mai ales pe marele ecran. In numai 6 ani de cariera, Bogdan a jucat in cateva dintre cele mai titrate lung si scurtmetraje ale momentului: "Trafic", regia Catalin Mitulescu, "Moartea domnului Lazarescu", regia Cristi Puiu, "Tramvaiul Andreei", regia Alex Iordachescu, "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", regia Catalin Mitulescu, "Lectia de box", regia Alexandru Mavrodineanu, "Portretul luptatorului la tinerete", regia Constantin Popescu si "Captivi de Craciun", regia Iulia Rugina.

Citeste si:
Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi,...
Holy Spider, controversatul...

“Din dragoste, cu cele mai bune intentii”, este o productie Hi Film in co-productie cu Cor Leonis Films si 4Proof Film in asociere cu Movie Partners in Motion, realizat cu sprijinul Eurimages, CNC, TVR, Zenith Media, Vision Team, Saint Audio Studio, Teleclub, Cityplex, See Cinema Network, Centrul Cultural Maghiar, Furniture Design, cu participarea HBO Romania.

Foto front si main: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri