Un concert-eveniment si proiectia comediei anului 2011 in Romania se numara printre surprizele primei editii al evenimentului Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair.
In cadrul primei editii a Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair, vor mai fi vizionate, tot in afara competitiei, si alte filme romanesti de succes, precum Nunta in Basarabia (Napoleon Helmis, 2009), Buna, ce faci? (Alexandru Maftei, 2010) si Decolarea (Timotei Ursu, 1971).

Profesionisti europeni ai cinematografiei in Juriul Competitiei Golden Carpathian
Juriul primei editii a Golden Carpathian Ploiesti European Film & Fair este format din:

- Philip Bergson, critic britanic de film si fondatorul Festivalului de Film de la Oxford, membru al juriului la Cannes, Berlin, Haifa, Leipzig, Lecce, Thessaloniki, Karlovy Vary, Bratislava, Cottbus etc., membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Film (FIRESCI). - Ferenc Moldovániy, producator de film si regizor, multipremiat pentru documentare precum „The Way“, „Children: Kosovo 2000“, „Another Planet“ (2008), membru al Academiei Europene de Film, al Clubului European al Producatorilor si al Federatia Jurnalistilor Internationali.

- Dejan Petrovic, critic de film, autor a sute de eseuri, articole, recenzii de carte, interviuri, traduceri si critici de film, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Film (FIRESCI).
Juriul va trebui sa acorde premii in valoare de 10.000 de euro pentru cea mai buna regie, cel mai bun scenariu si trofeul Golden Carpathian “Grand Prix” pentru cel mai bun film. Filmele care intra in competitie sunt:

- Pál Adrienn – regia: Agnes Kocsis, coproductie Austria-Franta-Ungaria-Olanda 2010
- The Abandoned – regia: Adis Bakrac, Bosnia 2010
- Between Two Fires – regia: Agnieszka Lukasiak, coproductie Polonia-Suedia 2010


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri