Vezi gratuit, online: 'Straina' - Premiul LUX 2010!

12:03, 17 Martie 2014 publicat în Cultura49 share-uri

Straina, un film de Feo Aladag, laureat al Premiului LUX 2010, premiu decernat de Parlamentul European, poate fi vizionat gratuit timp de trei luni!

Canalul ArteTV, in parteneriat cu LUX Film Prize prezinta acest film subtitrat in cele 24 de limbi ale Uniunii Europene. Filmul poate fi vazut din data de 8 martie, pana in data de 8 iunie. Va recomandam sa nu ratati aceasta ocazie deosebita.

✯ ✯ ✯ Urmareste acest link pentru a viziona filmul "Straina". Nu uita sa selectezi limba romana (Click pe butonul "Change Language"), pentru a vedea productia cu sbtitrare.

Citeste si:
Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în...
Studiu: 71% dintre copii...

Scriind, realizand si producand „Die Fremde” (Straina), Feo Aladag abordeaza o tema universala: cea a conflictului intre dorinta de realizare personala si presiunea sociala si familiala. Regizoarea creioneaza astfel portretul unei tinere turcoaice, Umay, care alege sa duca o viata independenta acolo unde traditia culturala impune femeii sa se supuna barbatului, fie ca este sot, tata sau frate. Plasand povestea intre Germania (unde Umay a crescut si unde se alatura familiei sale) si Turcia (unde s-a casatorit si unde traieste impreuna cu socrii), ea inscrie aceasta tematica in contextul reconcilierii culturilor din Europa.

O familie isi reneaga fiica mult iubita. Aflata intre doua culturi diferite, familia decide moartea femeii care nu traieste o casnicie cinstita. Pana acum nu a fost povestita o astfel de intamplare avand ca tema „crima de onoare“ atat de subtil si de intim cum o face Feo Aladag in „Die Fremde” (Straina). - www.cinemarx.ro

Un film de Feo Aladag (Germania, 2010, 1h49)
Cu Sibel Kekilli (Umay), Nizam Schiller (Cem), Derya Alabora (mama), Settar Tanriogen (tata), Serhad Can (Acar), Tamer Yigit (Mehmet), Almila Bagriacik (Rana).

Citeste si:
Studiu: aproape 4 din 10 români din mediul urban spun că încrederea...
Studiu: aproape 4 din 10...

✯ Premiul Lux este acordat in fiecare an de catre Parlamentul European, incurajand circulatia coproductiile la nivel european, in cadrul Uniunii Europene si favorizand dezbaterea publica cu privire la Europa si la societatile comune din Europa.

✯ Canalul ARTE este un canal public european cultural ce are misiunea de a concepe si difuza programe care favorizeaza intelegerea mutuala si apropierea dintre popoare.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri