Sambata, 28 septembrie 2013 incepe editia a 8-a a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan. Chiar daca in toata lumea arta contemporana ocupa un loc important in societate, in Romania, situatia este una foarte dura pentru toti cei care activeaza in acest domeniu, inclusiv dansul contamporan. Arta contemporana este vie, in continua schimbare, conectata la problemele sociale si politice ale comunitatii, si nu poate fi ignorata la nesfarsit in Romania, atrage atentia Asociatia 4Culture, producator al eXplore dance festival.

Dansul contemporan din Romania traverseaza o perioada extrem de dificila, lipsa fondurilor alocate proiectelor, organizatiilor independente si singurei institutii dedicate dansului contemporan – CNDB – in prezent in pericol de desfiintare, afectand intreaga activitate a unui sector cultural ce se afla in prezent intr-un moment de maxima vizibilitate si recunoastere nationala si internationala, beneficiind de un public in continua crestere, implicat social, cu spirit civic si critic.

In ciuda eforturilor intreprinse constant de catre sectorul non-guvernamental, artisti independenti si publicul larg, de initierea unui dialog privind reformarea domeniului cultural si sprijinirea artei contemporane, suntem nevoiti sa afirmam public faptul ca ignoranta continua cu care suntem tratati s-a transformat intr-un grav atac la dreptul fundamental privind accesul la cultura.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Arta contemporana este vie, in continua schimbare, conectata la problemele sociale si politice ale comunitatii, si nu poate fi ignorata la nesfarsit in Romania.

"Solicitam public Guvernului Romaniei, Ministerului Culturii si Ministerului Finantelor, initierea unei dezbateri publice privind rolul artei contemporane in Romania anului 2013, reformarea sistemul de finantare in cultura, realizarea unor studii si analize privind noile forme de arta, rolul si importanta lor pentru societate" Semneaza Asociatia 4 CULTURE sI Andreea Capitanescu Director al eXplore dance festival.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri