15 Februarie 2013 publicat în Cultura 50 share-uri

Inspirat de paleta coloristica a naturii, pictorul Bogdan Mihai Radu a realizat, cu ocazia sarbatorii de Martisor, mici bijuterii florale sub forma de tablouri in ulei. In Transilvania, zona Sibiului, de unde provin, martisoarele, simbol al venirii primaverii sunt atarnate de usi, ferestre pentru a alunga spiritele rele, spune pictorul.

Comunicat de presa

Vis de primavara, Irisi, Flori de Martie, Optimism, Cap de primavara sunt doar cateva dintre titlurile tablourilor realizate de pictor. Nuante calde precum oranj, roz, ivoire, liliachiu, rosu corai, bej, dar si cele de verde crud sau indigo se intalnesc intr-un joc al texturilor si amestecurilor fine. Florile pictate de artist pe panze miniaturale sunt incadrate in rame elegante si rafinate realizate in nuante naturale, dar si vibrante precum cele de auriu.

“In Transilvania, zona Sibiului, de unde provin, martisoarele, simbol al venirii primaverii sunt atarnate de usi, ferestre pentru a alunga spiritele rele. In copilarie, cel mai adesea snurul bicolor era legat de o floare sau ramura de copac, de aceea m-am gandit la o colectie speciala dedicata acestei ocazii. Diferenta este insa ca florile pe panza, atarnate pe perete vor fi un talisman care va purta mereu noroc celui care il detine”, a declarat pictorul Bogdan Mihai Radu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Colectia limitata “Bijuterii de primavara” este alcatuita din 20 tablouri de dimensiuni ce variaza intre 5/5 cm, 7/7 cm si 10/10 cm, costul este de 500 ron/bucata si sunt disponibile la comanda, incepand cu luna martie.

Despre Bogdan Mihai Radu

Cu peste 20 de expozitii personale in ultimii 10 ani in principalele orase culturale din tara precum Sibiu, Bucuresti sau Sinaia, Bogdan Mihai Radu a inceput cariera artistica la inceputul anilor 2000. Contaminat de naturaletea si dezinvoltura copiilor si incantat de ameliorarea vizibila a starii lor de sanatate, sub efectul miraculos al culorilor devine preocupat de arta - terapie, specializarea sa.

In prezent, Bogdan Mihai Radu este cel mai tanar pictor roman care detine propria galerie in cadrul Galeriei Regale a Casinoului Sinaia.

https://www.bogdanmihairadu.com
https://www.facebook.com/bogdan.mihai.radu
 

Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri